ПГ "Обединени патриоти" организира утре в Народното събрание обществено обсъждане

...
ПГ "Обединени патриоти" организира утре в Народното събрание обществено обсъждане
Коментари Харесай

Патриотите правят в НС обществено обсъждане на Закона за личния фалит

ПГ "Обединени патриоти " провежда на следващия ден в Народното събрание публично разискване на нов закон за отбрана на физическите лица при несъстоятелност, уреждащ статута на така наречен частен банкрут, осведомят от Вътрешна македонска революционна организация. На събитието са поканени представители на МТСП, Министерство на правораздаването, Министерство на финансите, шефът на Българска народна банка Димитър Радев и други

На 21 май законопроектът беше показан от заместник-председателя на Вътрешна македонска революционна организация и съпредседател на ПГ "Обединени патриоти " Искрен Веселинов и от секретаря на групата Християн Митев, се напомня в известието.

Вътрешна македонска революционна организация ще внесат проектозакон за общественото подкрепяне

Според предложенията, при несъстоятелност повече от три месеца отбрана може да получи дебитор, който има едно или повече парични отговорности с общ размер до 200 000 лева и даде разполагаем на кредиторите си за угаждане на вземанията им цялото си имущество и бъдещите приходи за пет години, като се изключи несеквестируемите движимости и приходи.

За да бъде сложено физическото лице под протекция, законопроектът изисква кумулативното съществуване на две предпоставки - несъстоятелност и почтеност.

Лицата, сложени под отбрана, ще бъдат вписвани в Централен електронен указател на физическите лица в несъстоятелност към Агенцията по вписванията.

Проектът има за цел да отбрани правата и ползите на физическите лица, изпаднали в положението на несъстоятелност, като сътвори опция за възобновяване на обществената и трудовата им интензивност, както и обезпечаване на заслужено угаждане на техните кредитори, се изяснява в известието.

Предвижда се законът да се ползва за физически лица, които са български жители, както и чужденци, непрекъснато пребиваващи на територията на Република България, като са изключени едноличните търговци, съдружниците и акционери в търговски сдружения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР