ПГ на БСП получи покана за участие в консултациите при

...
ПГ на БСП получи покана за участие в консултациите при
Коментари Харесай

БСП бойкотира консултациите при президента

ПГ на Българска социалистическа партия получи покана за присъединяване в консултациите при президента във връзка съставянето на длъжностен кабинет. Позицията на партията за този метод на сформиране на държавно управление постоянно е била отрицателна. Радев назначи допустимо най-оцветения партийно претендент, по тази причина няма да участваме в консултациите. Това съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

По думите му в случай че срещата е била сред парламентарните групи, би била смислена, само че на нея са поканени и претендентите за служебни министри.

" Ние считаме, че партиите не би трябвало да вземат участие в съставянето на кабинета и в избора на длъжностен министър председател. Трябва единствено да кажат мнението си за дадата на изборите. Българска социалистическа партия счита, че вотът следва да е 3 в 1 - на 9 юни ", разяснява той.
Президентът Румен Радев ще се срещне на „ Дондуков “ 2 с претендента за длъжностен министър-председател Димитър Главчев, оповестиха от президентството. Срещата е планувана за през днешния ден от 9:30. Очаква се Главчев да показа на президента имената на служебните министри.

Припомняме, че на 30 март Радев разпореди на Главчев да предложи състав на служебно държавно управление.

В сходство с главния закон на България Радев ще организира наложителните съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание, допълват от президентството.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР