ПФК Левски публикува много остра позиция срещу настоящото ръководство на

...
ПФК Левски публикува много остра позиция срещу настоящото ръководство на
Коментари Харесай

ПФК Левски: Призоваваме настоящето ръководство на БФС до 20 декември 2022 г. да обяви дата за извънреден изборен конгрес

ПФК Левски разгласява доста остра позиция против актуалното управление на Българския футболен съюз. От клуба настояха за привикване на ексклузивен избирателен конгрес и оповестиха, че ще дадат поддръжката си за нов претендент за президент.

" Българският футбол е в сериозно положение. Необходими са радикални ограничения за излекуване и развиване. Настоящото управление на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо равнище. То потвърди по безспорен метод, че не работи за развиването на футбола, а за избрани футболни клубове и в личен интерес.

Категорично се разгласяваме за дълбоки структурни и кадрови промени във футболната федерация и призоваваме сегашното управление на БФС до 20 декември 2022 година да разгласи дата за ексклузивен избирателен конгрес при започване на 2023 година, като в същото време приключи омагьосания кръг от каузи и обжалвания.

Призоваваме всички претенденти да оповестят авансово своя екип и Изпълнителен комитет, както и да оповестят авансово условията си за транспарантен и почтен избор, с цел да признаят абсолютно резултатите. ПФК Левски ще поддържа подобен претендент, който показа краткосрочна, средносрочна и дълготрайна стратегия и визия за излекуване и развиване на футбола в България на всички равнища и във всички аспекти – детско-юношески футбол, съдийство, комисии, национални тимове, връзка с страна и общини и т. н, за осъществяването, на която е обезпечен непрекъснат обществен надзор ", написаха от клуба.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР