Pfizer ще произведе само половината от планираните дози ваксини поради

...
Pfizer ще произведе само половината от планираните дози ваксини поради
Коментари Харесай

COVID-19 по света: Зимният туристически сезон в Гърция е застрашен от провал

" Pfizer " ще създаде единствено половината от плануваните дози ваксини заради проблеми с веригата за доставки , заяви " Фокс Нюз ". " Разширяването на веригата за доставки на първични материали за имунизацията лиши по-дълго от предстоящото време. Важно е също по този начин да се подчертае, че резултатите от клиничните проби закъсняват от в началото плануваното ", сподели представител на компанията.

" Pfizer " и немският й сътрудник " BioNTech " се надяваха да произведат 100 милиона ваксини до края на годината, само че броят на плануваните дози в този момент е понижен на половина - на 50 милиона.

" Pfizer " получава първични материали от снабдители в Съединени американски щати и Европа . Разширяването на производството на съставни елементи за имунизацията предишния месец се оказа предизвикателство. В този миг компанията чака също към момента резултатите от последните проби, декларира производителят.

Компанията не посочи какви съставни елементи за производството липсват . Ваксините нормално съдържат материали, които включват антивирусни сътрудници, антисептични течности, стерилна вода и ДНК детайли от самия вирус, които не предизвикват тежки признаци, само че задействат имунната система да създава антитела.
Масова имунизация в Москва
В Москва стартира всеобща имунизация против COVID-19 с създадената в Русия ваксина СПУТНИК-V . Ваксинацията е доброволна и безвъзмездна. Тя е дълбокозамразена и преди слагане би трябвало да се размрази. Организмът добива имунитет 42 дни след първото слагане. Предимство имат хората, изложени на най-голяма заплаха от заразяване - лекари, учители и обществени служащи.

Според данните на съветските здравни управляващи, по време на тестванията на СПУТНИК-V едвам 1,5 % от доброволците са се разболели от COVID-19, заяви Българска национална телевизия.

Швейцария  реши да остави ски-курортите си отворени, само че разгласи по-строги ограничаващи ограничения против ковид а, в това число възбрана за пеене отвън фамилна конюнктура и в учебните заведения. Страната избра друг метод от прилежащите - Италия, Франция и Германия, които желаят прекъсване на зимните спортове през коледно-новогодишните празници, а Австрия направи ски ваканциите на практика невъзможни. Швейцарските зимни курорти могат да работят след 22 декември единствено с утвърждение на управляващите. От 9-ти декември закритият превоз, в това число кабинкови лифтове и влакове ще може да работи с потенциал две трети.

Австрия  започна всеобщо непринудено тестване на популацията за COVID-19. Началото беше в три от деветте провинции на страната, в това число Виена. Целта е разкриване на допустимо повече инфектирани преди фамилните събирания за Коледните празници. Масови проби организира и прилежаща Словакия, само че там те бяха наложителни.

Сръбският министър председател Ана Брнабич откри в  Белград  новопостроена болница с хиляди кревати за пациенти с ковид. Лечебното заведение разполага с интензивно поделение за 250 заболели на спомагателно дишане. На 15 декември ще бъде открита Коронавирус болница и в Крушевац. Междувременно Сърбия получи 20 дози от съветската ваксина " Спутник " за лабораторни проби.

Гробищният парк в  Солун  разкрива нови имоти за жертвите на ковид а. Вторият по величина гръцки град трайно има повече инфектирани от столицата Атина. Гърция удължи до 14 декември затварянето на страната. Болниците в Северна Гърция са претъпкани.

Зимният туризъм в Гърция е заплашен от неуспех поради въведените ограничаващи ограничения в страната. Заради възбраната за придвижване сред обособените региони, феновете на зимните спортове се отхвърлят да пътуват и отвън Гърция за празниците.

Гръцките зимни курорти остават без туристи тази зима, оповестяват притежатели на хотели. И лимитираните резервации за новогодишните празници към този момент са анулирани, след няколко изказвания на представителя на държавното управление, че епидемологичната конюнктура в страната не разрешава да се отстрани ограничаването за овакантяване на региона по местоживеене.

Любителите на зимните спортове също не могат да пътуват в чужбина и се отхвърлят от резервациите, оповестяват от туристическите организации.

След сложен летен сезон гръцкият туризъм навлиза и в нулев зимен, разясняват от Асоциацията на хотелиерите в Гърция.

Собствениците на хотели считат, че в случай че се разреши да се прави бърз тест за Covid-19 при идване на туристи, въпреки всичко клиенти ще има. Правителството не приема този вид като гаранция за сигурността на туристите.

Преговорите сред гръцките туристически организации и международните туроператори за в този момент се водят при изискване, че скоро ще стартира всеобщо имунизиране, оповестяват от туристическия бранш. Обмисля се нова формула за активизиране при оптимална сигурност на религиозния туризъм в Гърция, който дава огромна част от приходите.

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън не възнамерява имунизирането на  американците  срещу Covid-19 да бъде наложително, предадоха международните организации. На конференция в своя щаб в Уилмингтън, щата Делауер, Байдън сподели и че не има намерение да вкара наложително носене на маски в цялата страна. В същото време той напомни, че откакто постави клетва като президент на 20 януари, ще призове американците да носят маска най-малко 100 дни след церемонията по встъпването му в служба, заяви БНР.

В Съединените щати през почивните дни бяха регистрирани два нови върха - на инфектирани с Covid-19, както и на умряли в резултат на вируса. Само за ден броят на новозаразените доближи съвсем 230 хиляди, а на смъртните случаи - малко над 2500.

Очакват се нови пикове тази седмица. Причината - в края ноември милиони американци пътуваха за Деня на благодарността макар предизвестията на управляващите и специалистите.

В продължение на две седмици Съединените щати записват най-малко две хиляди смъртни случаи дневно – равнище, сходно на това първоначално при първата вълна застигнала страната напролет.

Въпреки съществуването на ваксини специалисти предизвестяват, че заплахата няма да отмине скоро като се има поради, че не всеки ще може да се имунизира в идващите няколко седмици, които се чака да са сериозни. Властите тук към момента не са дали зелена светлина за наличните ваксини и упованията са това да стане по-късно този месец.

Междувременно президентът Доналд Тръмп разгласи, че персоналният му юрист Руди Джулиани е дал позитивен тест за Covid-19. Това е следващият случай на инфектиран в персоналното обграждане на Тръмп, където носенето на маски е необичайност. По информации на Ню Йорк Таймс и Ей Би Си 76-годишният някогашен кмет на Ню Йорк е бил признат в болница във Вашингтон.

През миналите няколко дни Джулиани обикаляше страната в ролята на водеща фигура в опитите на Тръмп за превръщане резултатите от изборите за президент, извоювани от Джо Байдън.

Кампанията на президента досега не е показала доказателства за изказванията си, че изборите са били опорочени.

По време на обиколките си като юрист на Тръмп Джулиани бе забелязван постоянно без маска, в това число и в сряда. Тогава той беше в локалното заседание на щата Мичигън за чуване, траяло над четири часа.

Междувременно в Калифорния влизат в действие нови ограничавания поради пандемията. Две трети от жителите на американския щат попадат под действието на правилото за стоене по домовете, което продължава до Коледа и не разрешава събиране на хора от разнообразни семейства.

Налага се и затваряне на бизнеси. Магазините за храни имат позволение да останат отворени, само че ще работят с 20 % потенциал. С повишаването броя на инфектираните в Калифорния от лечебни заведения се показва за понижаване броя на леглата в интензивните отделения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР