Пфайзър“ и Бионтех“ обявиха нови резултати от своите клинични тестове

...
Пфайзър“ и Бионтех“ обявиха нови резултати от своите клинични тестове
Коментари Харесай

Ваксината на Пфайзър демонстрира 100% ефективност при тестове в Южна Африка

„ Пфайзър “ и „ Бионтех “ оповестиха нови резултати от своите клинични проби – те демонстрират, че имунизацията им е 100 % ефикасна в предотвратяването на случаи в Южна Африка, където доминира разновидността B.1.351. Новите данни удостоверяват и високата ѝ успеваемост в предотвратяването на острите форми на болестта, което досега лиши живота на над 2,8 млн. души по целия свят.

Ваксината е 100 % ефикасна и в предотвратяването на острите случаи – такива, каквито са дефинирани от Американския център за надзор на болесттите (или 95,3 % ефикасна, в случай че следваме дефиницията на американската Агенция за надзор на храните и лекарствата).

Компаниите оповестяват, че са анализирали данните, получени от 44 000 участници на над 16-годишна възраст. Те включват и разбор на над 12 000 имунизирани души, който са били прегледани след втората доза. Ефективността в интервала от 7 дни до 6 месеца след втората доза е 91,3 %. Фактът, че имунният отговор е дългогодишен, е в действителност насърчителен.

В частта от клиничното изследване, обвързвана с Южна Африка, са взели присъединяване 800 души. Сред тях е имало единствено 9 случая на COVID-19 и всички те са били в групата, получила плацебо. Шестима от хората са се заразили с разновидността B.1.3511, който провокира съществени паники по целия свят, защото при създаването си тази разновидност не е взета поради.

„ Данните от изследването дават първите клинични резултати, че имунизацията може дейно да защищити от циркулиращи сега разновидности – сериозен фактор за постигането на групов имунитет и слагането на завършек на пандемията за международното население “, съобщи основният изпълнителен шеф на BioNTech Угур Шахин.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР