Пейзажът зад гърба на Мона Лиза поражда противоречиви мнения от

...
Пейзажът зад гърба на Мона Лиза поражда противоречиви мнения от
Коментари Харесай

Този факт за Мона Лиза причинява главоблъсканици вече 500 години

Пейзажът зад тила на Мона Лиза поражда спорни отзиви от генерации насам. Но един специалист има вяра, че най-сетне е разгадала случая, като твърди, че фонът на известната картина съответствува с планините над езерото Комо.

Ан Пицорусо сподели на конференция по геология, че има вяра, че северноиталианският град Леко се вижда зад рамото на Мона Лиза.

Според нея градският мост Ацоне Висконти от 14-ти век може да се види от дясната страна на картината.

Пицорусо твърди, че също е идентифицирала югозападния Алсп, щръкнал над Леко, като основен детайл в мъглявия сантиментален декор.

Доводът й се поддържа от обстоятелството, че е било известно, че Леонардо да Винчи е посещавал региона, оповестява The Times.

Смята се, че картината с маслени бои върху дърво съставлява Лиза Герардини, брачната половинка на Франческо дел Джокондо, богат търговец на платове от Флоренция. Да Винчи стартира портрета при започване на 1500 година и го приключва години по-късно, откакто се мести във Франция, с цел да работи за крал Франциск I.

Пицорусо твърди, че пейзажът на назад във времето демонстрира теоретичен натурализъм, който е присъщ за работата на художника.

Тя споделя, че е направила откритието преди няколко години, откакто е проследила стъпките на да Винчи, само че не е оценила значимостта му, до момента в който не го е споделила с сътрудник.

Тя сподели: " Намерих геоложките места, за които той приказва в тетрадките си. Извор, воден път, всички тези неща съществуват и през днешния ден. Леонардо е бил тук като инженер, пробвайки се да построи канал от Милано до Комо, само че срещнал компликации по пътя. “

Тя споделя, че мостът на назад във времето е различен детайл, който й е оказал помощ да разпознава мястото, което би трябвало да обрисува картината.

А формата на планините над езерото - и самото езеро - също значели, че тя е на прав път.

Пицорусо споделя, че сиво-белият цвят на скалите на да Винчи съответствува с варовика в региона на Леко, което в допълнение й дава потвърждението, от което се нуждае.

Предишни теории за намиране на фона са се фокусирали върху сводестия мост. Много специалисти считат, че това е Бобио, дребен град в Северна Италия, или до моста Ромито ди Латерина покрай Арецо.

Антонио Форчелино, италиански специалист по да Винчи, остава нерешителен по отношение на новата информация. Той споделя, че концепцията, че Гриня, планина покрай Леко, е част от картината, " не е нова ".

Жак Франк, биограф на художника, споделя, че ще вземе поради новата информация.

Той сподели, че е известно, че да Винчи е правил пътувания до районите на Ломбардия и Пиемонт в Италия. По време на тези пътувания се споделя, че е рисувал планини и хълмисти пейзажи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР