Пейджърите като форма на комуникация започнаха да изчезват в началото

...
Пейджърите като форма на комуникация започнаха да изчезват в началото
Коментари Харесай

Русия казва сбогом на пейджърите

Пейджърите като форма на връзка започнаха да изчезват при започване на 2000-те години, когато пазарът на мобилни телефони стартира да се развива. Те към момента се употребяват, само че Русия има намерение да се откаже да ги поддържа.

Министерството на цифровото развиване на връзките и масмедиите на Русия има намерение да спре лицензирането на пейдж услугите. Това заяви осведомителната организация ТАСС, като се базира на текста на план на държавно разпореждане, оповестен на портала за правна информация.

Според чиновниците на ведомството пейджинг технологията от дълго време е остаряла, а нейните благоприятни условия са изцяло сменени и припокрити от мобилните телефони. Регулацията на относително добре развитата в Русия пейдж промишленост към този момент е ненужна и непотребна.

Освен това в документа се отбелязва, че от месец юни 2023 година няма съществуващи услуги за пейджинг. Следователно няма причина за тяхното разширение. Намерението на Министерството на цифровизацията е да прекрати лицензирането на услуги за транспорт на данни за предаване на глас. Тази технология се употребява най-вече в IP-телефонията.

Пейджърите измежду съветските консуматори бяха известни през 90-те години на предишния век. Те даваха опция за изпращане и приемане на текстови известия по радиоканал. От 2000 година фирмите, предлагащи този тип услуги, започнаха последователно да приключват активността си, защото точно тогава стартира бързото развиване на клетъчните връзки и популяризирането на мобилните телефони.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР