[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСветът страда от недостиг на хелийАко отидете

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕСветът страда от недостиг на хелийАко отидете
Коментари Харесай

4+1 | Какво значи световният недостиг на хелий, за първото правило на Excel и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Светът страда от дефицит на хелий

Ако отидете до магазин за дарове и празненство такъми, с цел да си купите балони с хелий, може да откриете, че ги нямат в наличност. Светът сега страда от сериозен дефицит на хелий - цената се е покачила със 135% за последната година. Това основава големи опасности - изключително за медицината и научните проучвания. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Първото предписание на Microsoft Excel
Когато Ананд Калелкар стартира нова работа в огромна застрахователна компания, имейлът и времето му се уплътняват с другарски настроени сътрудници. Популярността му обаче е въпрос на прозорливост - господин Калелкар е ужасно добър с Microsoft Excel, в това число в програмирането на по-сложни интервенции. И оттова и първото предписание на Excel - не оставяйте сътрудниците си да знаят, че сте положителни с програмата, другояче в никакъв случай няма да бъдете оставени на мира. Прочетете повече тук.

Сериалите траят прекомерно дълго
Сериалът " Чернобил " е най-високо оцененият в историята на IMDB, и то с общо времетраене под 6 часа. Оказва се, че множеството от най-добре признатите нови сериали са къси, изобретателно разказани истории със затворен край. Въпреки това телевизионните и стрийминг промишленостите създават все по-безкрайни и разтеглени сериали по простата причина, че могат. Прочетете повече тук.

Декриминализацията на магическите гъби
Психотропните гъби, също познати като вълшебен гъби, демонстрират обещаващи свойства в лечението на депресивни положения и се доближават до декриминализция в Съединени американски щати с бързи темпове. Самите деятели за позитивните резултати от гъбите обаче са разтревожени - напъните им се увенчават с триумф прекомерно бързо. Гъбите може да стигнат до хората, преди да са налице ясни научни резултати. Така гъбите стават лесна политическа цел. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Машинното учене в биологията

Дълбокото машинно учене все по-често се появява в университетски публикации в областта на " науките за живота ". Какво обаче се е трансформирало във към този момент " остарялата " сфера на машинното учене, тъй че в този момент да оказва въздействие в проучването на биологията? Как би изглеждала науката " биология с отворен код " в бъдещето? Можете да слушате в подкаста на a16z.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР