[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕНедостатъците на IoTИнтернетът на нещата има изключително

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕНедостатъците на IoTИнтернетът на нещата има изключително
Коментари Харесай

4+1 | Какви са недостатъците на Интернет на нещата, защо медийното отразяване на ЕС е непълно и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Недостатъците на IoT

Интернетът на нещата има извънредно съществени дефекти - в множеството случаи връзката с мрежата не трансформира основно главните услуги на уредите. В същото време поддръжката на приложения и сървъри от страна на фирмите е извънредно скъпа и може да бъде прекъсната внезапно. И ненадейно извънредно скъпата ви високотехнологична печка стопира да работи. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Как да (не) отразяваш Европейски Съюз
Европейският съюз е голямо бюрократично тяло с извънредно комплицирана паневропейска система за взимане на решения на доста равнища и 28 страни. Медийното отразяване на Европейски Съюз обаче даже от публицистите, основани в Брюксел, доста постоянно придобива чисто народен нюанс и по този метод скрива огромни елементи от комплицираните процеси в Европейската комисия, европарламента и съвета. По този метод просто се дават лесни мотиви за офанзивите на евроскептиците. Прочетете повече тук.

Гигафабриката на Tesla в Шанхай напредва
Преди 4 месеца Илън Мъск дойде в Китай, с цел да направи първата копка на първата гигафабрика на Tesla отвън Съединени американски щати. Работата продължава през цялото денонощие и фабриката бързо се оформя (със фотоси в текста), като съгласно управляващите в Шанхай ще може да отвори порти през май. Прочетете повече тук.

Кратка история на слънчевите панели
Първите стъпки по пътя към генерирането на слънчева сила са направени от френския физик Едмон Бекерел. През 1839 година младият физик открива фотоволтаичния резултат - процесът, при който посредством светлина може да се генерира електричество. Работата на Бекерел въодушевява математици и изобретатели във Франция и Съединени американски щати да записват серия патенти за слънчеви мотори доста преди слънчевите панели да станат действителност в края на XX век. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Психология на неравенствата

Според обществения психолог Кийт Пейн хората имат мощна податливост да се съпоставят с тези, които имат повече от тях, само че не и с тези, които имат по-малко. По тази причина неравенствата в обществото са източник на толкоз мощни страсти - всички гледат и се съпоставят с по-заможните в обществената пирамида, което води до еволюционен разпад в общността. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР