PEUGEOT си поставя смели цели за електрификация: ● 2023: всеки модел

...
PEUGEOT си поставя смели цели за електрификация:
● 2023: всеки модел
Коментари Харесай

PEUGEOT 100% ЕЛЕКТРИЧЕСКИ 100% НЕУСТОИМ

PEUGEOT си слага смели цели за електрификация:
● 2023: всеки модел от гамата на PEUGEOT ще бъде ЕЛЕКТРИФИЦИРАН
● 2025: PEUGEOT ще има 100% ЕЛЕКТРИЧЕСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ в цялата гама
● 2030: 100% ОТ АВТОМОБИЛИТЕ PEUGEOT, ПРОДАВАНИ В ЕВРОПА, ЩЕ БЪДАТ 100% ЕЛЕКТРИЧЕСКИ

Обявяваме ПРОЕКТА PEUGEOT E-LION. Подходът на PEUGEOT към електрификацията е добре изследван отговор на потребностите на изменящия се свят.

E-LION PROJECT е водещата философия за посрещане на тези потребности в идващото потомство на PEUGEOT. Tой е холистичен план, 360° метод, основан на 5-те „ Е “
1. Ecosystem: нашата екосистема от артикули и услуги
2. Experience: потребителско преживяване от край до край
3. Electric: всичко се основава на 100% електрически коли - и нашият ангажимент е да имаме 100% електрифицирана гама до 2025 година
4. Efficiency: нашата цел за максимизиране на продуктивността и минимизиране на потреблението (12,5 kWh/100 км за E-208)
5. Environment: крайната цел e за резистентност и нашия ангажимент да реализираме нулеви въглеродни излъчвания до 2038 година

PEUGEOT ще пусне 5 нови електрически модела за 2 години:
E-308, E-308 SW (първото европейско електрическо комби), E-408, E-3008 и E-5008.
Електрическите 308 и 308 SW ще се задвижват от изцяло нов електрически мотор, разрастващ 115 kW (156 к.с.) и с пробег от над 400 км (WLTP цикъл). Това е достижение с водеща успеваемост в сегмента и междинна консумация на сила от 12,7 kWh.

Нова HYBRID технология
PEUGEOT вкарва нова хибридна технология с MHEV 48v Системата PEUGEOT. Тя се състои от ново потомство бензинов мотор PureTech със 100 или 136 к.с., комбиниран с 6-степенна електрифицирана скоростна кутия с двоен съединител (E-DCS6), която включва електрически мотор (21 kW). Благодарение на батерията, която се презарежда по време на шофиране, тази технология предлага нараснал въртящ миг при невисок клас и 15% понижение на разхода на гориво (от 126g CO2/km през 3008). При градско шофиране SUV от C-сегмент, оборудван с HYBRID система, може да работи повече от 50% от времето в електрически режим със 100% нулеви излъчвания.

Обявяване на новото потомство на C-SUV

• E-3008 Ще бъде оголен през втората половина на 2023 година,
• Пробегът до 700 км,
• E-3008 ще бъде първият автомобил, пуснат на пазара с новата съвременна платформа STLA Medium,
• E-5008 ще го последва малко по-късно

ПРОДУКТОВИЯТ ДИЗАЙН И ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ИНОВАЦИИ играят централна роля в плана E-Lion и задачата на PEUGEOT да реализира нулеви въглеродни излъчвания до 2038 година

Новата BEV гама на PEUGEOT ще бъде подкрепена от софтуерните платформи на Stellantis, предоставяйки вълнуваща база за създаване на бъдещи дизайни.

• НОВИ ПРОПОРЦИИ - повече еластичност и независимост за преосмисляне на общите пропорции на автомобила
• НОВИ ПЕРСПЕКТИВИ - изцяло нов дизайнерски език
• НОВО ПРОСТРАНСТВО - преосмисляне на вътрешното пространство и функционалност
• НОВИ ЖЕСТОВЕ - ръководството посредством електрическа, вместо механична връзка на кормилото с автомобила ни разрешава да изследваме изцяло нови способи за ръководство на транспортното средство. Това разреши основаването на Hypersquare и идващото потомство образован i-COCKPIT® с напълно нов интерфейс, който ще бъде пуснат на пазара от 2026 година Сътрудничеството с водещи компании в света, като Amazon и Foxconn, подсигурява, че новата технология постоянно ще бъде в услуга на необикновено преживяване.

Отличителните черти на смяната ще бъдат:
• Светлината и стъклото заменят черното и хрома
• Олекотени седалки
• Рециклирани лети джанти
• Съсредоточаване върху потреблението на рециклирани материали, в това число рециклирани лети джанти
• Глобална тактика за виталния цикъл при проектирането на нашето последващо потомство артикули.

ЖИЗНЕН ЦИКЪЛ: В бъдеще виталният цикъл на електромобил ще бъде 20 до 25 години, до момента в който през днешния ден, за автомобил с стандартен мотор, той е към 15 години. Това ще бъде реализирано посредством 4 съществени стъпки:
1. Архитектура, проектирана да издържи 25 години, основана на платформата Stellantis
2. Възможност за възобновяване и преработване на основни елементи
3. Обноввяване на основни " износващи се " елементи на автомобила при промяна на притежателя
4. Редовно актуализиране на софтуерно ръководени съставни елементи, с цел да бъде автомобила постоянно прелъстителен (подобно на годишната актуализация на мобилен телефон.)

Фокусът върху минимизиране на тежестта, и отпадъците при производството води до реформаторски техники, демонстрирани в PEUGEOT INCEPTION CONCEPT с 4-те „ С “ на устойчивостта:
1. Спестяване на тегло (по-тънки седалки)
2. Спестяване на боклуци (формовани тъкани)
3. Спестяване на запаси (суровини, без сплави и хром)
4. Спестяване на сила (електрическа ефективност)

PEUGEOT се ангажира да БЪДЕ ВДЪХНОВЯВАЩ, и ДОСТЪПЕН за клиентите
Всяко EV преживяване е в сходство с трите полезности на PEUGEOT:

• Примамлив дизайн - котешка външност и светлинният автограф с 3 нокти са отличителни белези на дизайна на PEUGEOT
• Емоцията на инстинктивно наслаждение от шофирането се усилва още повече с помощта на електрификацията и страхотната сърдечност и пъргавост на i-Cockpit
• Превъзходство посредством качество, успеваемост и технология в EV гамата
• Лесен за закупуване: PEUGEOT предлага новия 408 с PHEV First Edition - пакет, който включва всички варианти, и е наличен за закупуване онлайн с няколко елементарни щраквания.
• Лесно зареждане: С Free2Move eSolutions зареждането вкъщи се обезпечава с инсталиране на домашна Wallbox станция, а зареждането в придвижване е с достъп до най-широката мрежа за зареждане в Европа ( 350 000 станции) посредством e-Solutions Card. Тя покрива голям брой зарядни станции и даже може да бъде авансово заредена с заем.
• Лесен за обмисляне: приложението PEUGEOT Trip Planner оказва помощ да се начертае пътуването и най-хубавото място за зареждане по пътя. Едно бъдещо решение ще включва специфични предложения за храна, извършване на покупки и действия, ситуирани покрай места за зареждане, с цел да се усъвършенства времето на клиентите.

*Източник: www.peugeot.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР