Peugeot даде на моделите 208 и 2008 нов елегантeн, ергономичен

...
Peugeot даде на моделите 208 и 2008 нов елегантeн, ергономичен
Коментари Харесай

Peugeot с нов селектор на автоматика

Peugeot даде на моделите 208 и 2008 нов елегантeн, ергономичен и елементарен за потребление селектор на автоматизираната трансмисия. Изпъкналият лост за скорости е липсващ, новата кутия се ръководи посредством плосък надзорен детайл, който е хармонично интегриран в централната подпора.

Обновяването визира освен разновидностите на мотора с вътрешно горене с осемстепенна автоматизирана трансмисия EAT8, само че още Peugeot e-208 и Peugeot e-2008 с електрическо задвижване. Благодарение на новия дизайн, новият селектор основава повече пространство в централната подпора. Управлението се вписва безпроблемно в средата "3D-i-Cockpit " на транспортните средства. Използвани са висококачествени материали, като сатенен хром в композиция с пиано черно и карбонова визия за подложката за китките. Обработката им е висококачествена.

Във всички модели с автоматизирана трансмисия, както електрически, по този начин и тези с мотори с вътрешно горене, могат да бъдат определени следните режими с плоския лост по класическия метод - Заден ход (R) включва задна предавка, Неутрално (N) слага автомобила в неутрално състояние, Задвижване (D) автоматизирано избира 8-те предавки според от стила на шофиране, профила на пътя и натоварването на автомобила. Паркиране (P) слага автомобила в състояние за паркиране.

Но има освен това - бутонът Manual (M) разрешава ръчен избор на другите предавки на моторите с вътрешно горене благодарение на лоста за превключване зад кормилото. Спирачният бутон (B) усилва регенерирането на спирачната и инерционната сила. В взаимозависимост от определената функционалност (R, N, D, P, M или B), светва знак, който алармира за активиране на определения режим. Избраният режим се демонстрира на арматурното табло.

Като по-нататъшно развиване на функционалността, режим (B) също остава деен даже след натискане на лоста (без изключване на двигателя). Това значи, че към този момент не е належащо да го активирате още веднъж при рестартиране.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР