Петте основни кандидат-кметове за София се включиха в дебат на

...
Петте основни кандидат-кметове за София се включиха в дебат на
Коментари Харесай

Петте основни кандидат-кметове за София с дебат за транспортните проблеми на столицата

Петте съществени кандидат-кметове за София се включиха в спор на тематика „ Транспорт”.

Йорданка Фандъкова (ГЕРБ), Мая Манолова (Независим), Борислав Игнатов („ Демократична България”), Борис Бонев („ Спаси София”) и Ангел Джамбазки (ВМРО) предложиха решения на главните транспортни проблеми на столицата.
„ Маркет Линкс ”: Манолова изпреварва Фандъкова в борбата за София Проучване демонстрира, че близо 60% от столичани ще отидат да урните на 27 октомври
Предизборната полемика е проведена от Института за пътна сигурност. Един от главните проблеми на София е трафикът и ежедневните пътнотранспортни произшествия.
Йорданка Фандъкова: Заемите на София са единствено капиталови и при строго закрепена рента Столицата има най-високия кредитен рейтинг в страната, уточни претендентът на коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили
Според Йорданка Фандъкова , злополуките в столицата могат да се понижат посредством възстановяване на инфраструктурата, понижаване на трафика, въвеждане на тъй наречените „ успокоени зони”, осветени и повдигнати пешеходни пътеки.



„ Създадохме експертен съвет, в който поканихме всички, които желаят да допринесат за възстановяване на сигурността на придвижването. Столичната община е първата община, която разпореди външен одит и проучване на осем кръстовища. Имаме потребност от добра инфраструктура, която да се проучва непрестанно, от софтуерни решения и образования на децата”, разяснява тя.
Мая Манолова: Съмнявам се да бъдат осъдени вандалите, нарязали предизборната ми шатра Кандидатът за кмет на столицата загатна, че видеонаблюдението в София не е дейно, откакто към момента не са ясни причинителите
Мая Манолова съобщи, че в случай че бъде определена за кмет на София ще вкара осъществяване на одит на плановете за създаване на нови детайли в транспортната инфраструктура.

„ Ще упорствам за отваряне на данните за пътно-транспортните катастрофи – да е явен техният брой, аргументи и следствията. Маркировката в София не е задоволително надеждна”, съобщи Манолова.
Арх. Борислав Игнатов за специалността, другарствата и кандидатурата за кмет на София Той е работил и преподавал в Съединени американски щати, само че избира да се завърне в България
По думите на арх. Борислав Игнатов , в тази тенденция може да се вземе образец от Швеция, където жетвите за предходната година в градска среда са нула.

„ Трябва да се промени философията на организацията на придвижване в София – осъвременяване на Генералния проект за организация на придвижването и Транспортно-комуникационния проект на София, „ успокоена зона” и повдигнати пешеходни пътеки”, сподели Игнатов.
Борис Бонев: Най-сериозните проблеми на София са презастрояването, мръсният въздух и трафикът Той изясни, че има четири целта за развиването на града
Инфраструктурата, организацията и надзор са основни, съгласно Борис Бонев за сигурността по столичните улици.

„ Изграждане на повдигнати пешеходни пътеки и кръстовища, тротоарни уширения, обезпечаване на инфраструктура, която дестимулира бързото шофиране. В момента краткотрайната организация на придвижването при поправки е причина за повишение на ПТП-тата. Столичната община би трябвало да упорства да се слагат камери, които да наблюдават за междинната скорост на движение”, посочи Бонев.
Ангел Джамбазки: Ако стана кмет на София, ще забраня гей парада Поведението на Волен Сидеров е срамно и тъпо, сподели Джамбазки в „ Лице в лице ”
Ангел Джамбазки уточни, че жертвите на пътя не могат да се лимитират, в случай че има неправоспособни водачи. „ По отношение на инфраструктурата – би трябвало да се изтласкат колите от централната градска част, да има превоз, който да направи излишно влизането в центъра с коли. Изграждане на инфраструктура, която да не разрешава жилищните квартали да са спортни писти”, добави той.

Гледайте „ Дебатът за София “ на 22 октомври от 18 ч. по bTV, в който са поканени да вземат участие първите пет претенденти, съгласно социологическо изследване на " Маркет Линкс " по поръчка на малкия екран: Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР