Петролният съюз между Русия и Саудитска Арабия може да попречи

...
Петролният съюз между Русия и Саудитска Арабия може да попречи
Коментари Харесай

Bloomberg: Руско-саудитският петролен съюз заплашва преизбирането на Байдън

Петролният съюз сред Русия и Саудитска Арабия може да попречи на настоящия президент на Съединени американски щати Джо Байдън да заеме още веднъж поста държавен глава на изборите през 2024 година, оповестява Bloomberg.

Авторите на публикацията означават, че през 2020 година Вашингтон стана миротворец в ценовия спор на страните-членки на ОПЕК. Сега обаче Съединени американски щати, в противен случай, са в заплаха от Русия и Саудитска Арабия.

„ Руско-саудитският петролен съюз е в положение да донесе всевъзможни неприятности и проблеми на американската стопанска система - и даже предизборната акция на президента Джо Байдън “, се споделя в материала на организацията. На 2 април девет от 20-те участници в договорката ОПЕК+, в това число Русия, взеха решение да понижат производството на нефт. Това решение докара до внезапно повишаване на цените на горивата. Цената на майските фючърси за суровия нефт WTI се усили със 7,12% до 81,09 $ за барел, а юнските фючърси за суровия нефт Brent се усилиха със 7,13% до 85,59 $ за барел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР