Петролните котировки продължават да растат на фона на покачващото се

...
Петролните котировки продължават да растат на фона на покачващото се
Коментари Харесай

Петролните котировки отново растат заради ситуацията в Близкия изток

Петролните котировки не престават да порастват на фона на покачващото се напрежение в Близкия изток, което може да докара до нарушение на потоците от суровината от основния за снабдяването район, съобщи Ройтерс. 

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, нарастнаха с 80 цента или 1,08 на 100 до 74,7 $ за барел

Котировките на американския лек недопечен нефт се покачиха с 85 цента или 1,21 на 100 до 70,95 $ за барел.

Вчера и двата договора регистрираха растеж от към 0,4 на 100 , осведоми Българска телеграфна агенция.

Израел бомбардира центъра на Бейрут в ранните часове на днешния ден, като минимум шестима души починаха, откакто през вчерашния ден израелската войска претърпява най-смъртоносния ден на ливанския фронт в годината на конфликти против подкрепяната от Иран въоръжена формация Хизбула. Ударът идва ден откакто Иран изстреля повече от 180 балистични ракети против Израел при ескалация на военните дейности.

" Оттук нататък е игра на изчакване, с цел да забележим какъв ще бъде отговорът на Израел и допускам, че той ще пристигна след приключването на празника Рош Хашана (еврейската Нова година) на следващия ден ", съобщи пазарният анализатор на Ай Джи (IG) Тони Сикамор.  " Съмнявам се, че Израел ще се насочи към иранската петролна инфраструктура, защото сходен ход евентуално ще тласне цените на петрола към 80 $, което би било неодобрено от съдружниците на Израел, които желаят да понижат инфлацията ", сподели още Сикамор.

Късно нощес публични данни демонстрираха, че запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са нарастнали с 3,9 милиона барела до 417 милиона барела през седмицата, завършила на 27 септември. Това е доста над упования от анализаторите растеж от 1,3 милиона барела.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР