Украинските сили за отбрана използваха ракети АТАКМС, за да унищожат

...
Украинските сили за отбрана използваха ракети АТАКМС, за да унищожат
Коментари Харесай

Украйна порази руски радар с голям обсег, отваряйки нови възможности за ракетни удари

Украинските сили за защита използваха ракети АТАКМС, с цел да унищожат една от фамозните радиолокационни станции " Небо-М " на Русия. Това ще разреши на Украйна да употребява ефикасно крилатите ракети " Сторм Шадоу " и " СКАЛП-ЕГ " за нови задачи, съобщи Укринформ, като се базира на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

" Подразделения на ракетните войски на ВСУ нанесоха сполучлив удар по съветски радар " Небо-М " с балистични ракети АТАКМС. Унищожаването му ще отслаби доста опциите на съветската войска да засича, наблюдава и прехваща аеродинамични и балистични цели ", се споделя в известието.

Отбелязва се, че унищожаването на радара с огромен обхват на деяние ще сътвори удобен " въздушен кулоар " за ефикасното потребление на крилатите ракети " Сторм Шадоу " и " СКАЛП-ЕГ ".

" Небо-М " е комплицирана цел поради по този начин наречения стелт режим, в който може да следи подробно въздушното пространство за летящи обекти. Русия, както се твърди, разполага единствено с 10 дейни системи от този модел, всяка от които коства над 100 милиона $, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР