Петролните фючърси обърнаха възходяща си посока и вече се намират

...
Петролните фючърси обърнаха възходяща си посока и вече се намират
Коментари Харесай

Петролът поевтинява след силен ръст на складовите наличности в САЩ

Петролните фючърси обърнаха възходяща си посока и към този момент се намират под прочут напън от продажби, откакто беше регистриран неочакван мощен растеж на седмичните складови ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати.

Според американската Енергийна осведомителна администрация (EIA) запасите на недопечен нефт в Съединени американски щати скочиха през седмицата до 4-ти декември с цели 15,2 млн. барела, до момента в който упованията бяха за тяхно намаляване с към 1 млн. барела. Данните са разграничат значително от тези на Американския петролен институт (API), оповестени късно нощес, съгласно които запасите на недопечен нефт през последната седмица се усилиха с едвам 1,1 млн. барела.

Данните на EIA също по този начин демонстрират, че складовите ресурси на сурови нефт в огромният американски нефт хъб в Кушинг, Оклахома, са се свили през последната седмица с 1,4 млн. барела, оповестява БНР.

Междувременно доставките на бензин са нарастнали с 4,2 млн. барела, до момента в който запасите от петролен екстракт са се нараснали с 5,2 милиона барела, като и тези данни надвишават доста прогнозите. След новината фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI с доставка през януари към този момент се намаляват с към 1% към $45,15 за барел, а тези на петрола Брент - с 0,5% към $48,60 за барел. По този метод беше парирано повишаването на черното злато от по-рано денем.

Новините за напредък при коронавирусните ваксини укрепиха по-рано в сряда инвеститорските очаквания за по-добри икономическо възобновяване следващата година, а в това време щатският $ поевтиня към две и половина годишно дъно по отношение на кошница от останалите водещи валути, което също поддържа повишаването на петрола.

По-рано през днешния ден и двата вида петролни фючърси набъбнаха с по към 1%, като тези на петрола Брент се покачиха до $49,55 за барела, а тези на американския лек недопечен нефт WTI до $46,24 за барел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР