Петролната рафинерия в южната част на Русия, която беше засегната

...
Петролната рафинерия в южната част на Русия, която беше засегната
Коментари Харесай

Изпепелена от дрон руска рафинерия отново работи

Петролната рафинерия в южната част на Русия, която беше наранена от офанзива с дрон по-рано тази седмица, е възобновила активността си , заяви в. " Гардиън ".

От петролната рафинерия " Новошахтинск " в Ростовска област оповестиха, че първият от двата дрона, летящи откъм Украйна, е блъснал в сряда сутринта, като е засегнал апаратура за филтрация на недопечен нефт и е провокирал гърмеж и огнено кълбо.

Видеоклип, споделен в обществените медии, демонстрира по какъв начин нещо, което изглеждаше като безпилотен летателен уред, се разрушава в петролната рафинерия, което би било смущаващо навлизане в противовъздушната защита на Русия .
 Пожар избухна в съветска петролна рафинерия до границата с Украйна
Пожар избухна в съветска петролна рафинерия до границата с Украйна

На фрагменти в обществените мрежи се вижда летящ дрон измежду оборудванията

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев удостовери случая, като написа, че фрагменти от два безпилотни самолета са открити на територията на петролната рафинерия в Новошахтинск, където в сряда сутринта избухна огромен пожар.

След нападението и двете съоръжения за първична филтрация на недопечен петрол в рафинерията са били спрени, само че от петък най-малко едната е била още веднъж в употреба, оповестиха за " Ройтерс " двама осведомени източници.

Единият от източниците сподели:

Рафинерията е още веднъж онлайн след пожара. Рафинирането през юни ще бъде едва наранено, до момента в който през юли ще има плануван годишен ремонт. Не е ясно какъв брой може да повлияе на производството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР