Петролът отбеляза двудневен ръст, тъй като доклад, показващ спад в

...
Петролът отбеляза двудневен ръст, тъй като доклад, показващ спад в
Коментари Харесай

Петролът с двудневен ръст заради спад на запасите в САЩ

Петролът означи двудневен растеж, защото отчет, показващ спад в запасите в Съединени американски щати и заканите за доставките противодействаха на опасенията за закъснение.

West Texas Intermediate с доставка през февруари се търгуваше над $76 за барел, откакто нарастна с повече от 2% през първите две сесии от седмицата на фона на намаляваща ликвидност. Американският петролен институт заяви, че запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са се свили с 3,1 милиона барела предходната седмица, съгласно хора, осведомени с данните.



Доставките на съветски нефт по море се сринаха през първата седмица на глобите на Г-7, ориентирани към приходите на Москва от нефт, евентуален източник на паника за държавните управления по света. Междувременно в Северна Америка TC Energy Corp. отсрочи цялостното връщане на своя водопровод Keystone с една седмица, оповестява Блумбърг.

Суровият нефт остава напът към първия си пореден тримесечен спад от 2019 година насам, защото по-нататъшното стягане на паричната политика водещите централни банки рискува да насочи Съединени американски щати и Европейския съюз към криза. Търговците също по този начин наблюдават въздействието от облекчаването на суровите вирусни ограничавания от страна на Китай и предизвестието от Саудитска Арабия, че Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните сътрудници ще останат самодейни и ще работят превантивно в ръководството на световния пазар на нефт.

„ Това е модел на задържане на суровия нефт, което не е изненадващо, защото влизаме в празничния сезон в края на годината с ниска ликвидност “, сподели Вандана Хари, създател на Vanda Insights. „ Постоянната тематика остава възходящите световни стопански терзания.

Печалбата на петрола във вторник беше подкрепена от спада на $ след ястребовата смяна на Японската централна банка. Индексът Bloomberg Dollar Spot беше постоянен след спада от миналата сесия, правейки стоките, оценени в американската валута, по-привлекателни за задграничните купувачи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР