Петрич. В Петрич тържествено беше отбелязан Денят на българската община.

...
Петрич. В Петрич тържествено беше отбелязан Денят на българската община.
Коментари Харесай

Благоевград: В Петрич тържествено беше отбелязан Денят на българската община

Петрич. В Петрич тържествено беше маркиран Денят на българската община. Това оповестиха от пресцентъра на Община Петрич . Тази година деянията се проведоха взаимно от Областна администрация Благоевград и Общинска администрация Петрич с акцент – информационни начинания и цели на България в бъдещото председателство на Съвета на Европа. Официалната част в хода на която бяха направени три презентации мина под надпис „ Българската община - европейски мост към бъдещето ”. Заседателната зала на Община Петрич събра представители на разнообразни класи, гимназисти, кметове на обитаеми места и общински съветници за отбелязването на Деня на българската община. Срещата публично откри заместител кмета по „ Хуманитарни действия ” Илияна Попова, откроявайки ролята на Общината като административна единица за развиването на районите в страната.
Областният шеф Бисер Михайлов детайлно сведе до знанието на присъстващите целите на България свързани с бъдещото председателство на Съвета на Европейския съюз. Бисер Михайлов обърна съществено внимание също на изгодите от участието на страната в европейското семейство към този момент 10 години, насъбрания опит и новите провокации. Експертът по европейски стратегии и планове на Община Петрич Зорница Авгинова показа мултимедийна презентация на тематика „ 10 години в Европейски съюз – благоприятни условия и провокации за община Петрич ”, в която бяха регистрирани сполучливо изпълнените планове по европейски стратегии досега от Община Петрич, които главно са трансформирали градската среда и просветителната инфраструктура.
Гиманзистката Станислава Стефанова от ПГ „ Пейо Яворов ” показа презентация на тематика „ Какво дава Европейският съюз на младежта ”. Също за Деня на българската община на градския площад в Петрич се провежда експозиция навън на картини на локални художници, кулинарна галерия на обичайни за този край ястия, дегустация на вино и месни артикули създавани в общината. Всичко обединено под мотото „ Петрич – единение на традиция и модерност в Европейското семейство ”. За празника през днешния ден на сцената се изявиха също юношески групи и сформира.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР