Петото поколение на Renault Scenic дебютира като изцяло електрически модел,

...
Петото поколение на Renault Scenic дебютира като изцяло електрически модел,
Коментари Харесай

Новия Scenic – семеен кросоувър с 220 конски сили


Петото потомство на Renault Scenic дебютира като напълно електрически модел, основан на платформата CMF-EV, сходно на своите електрически „ братя “ Renault Megane E-Tech и Nissan Ariya.

Изцяло новият Scenic E-Tech, който ще се създава във фабриката на Renault в Дуай, ще доближи до дилърите на Стария континент, в това число и у нас при започване на идната година с избор от два разновидността на задвижване с нулеви излъчвания, като и двете се зареждат от никел-манганово-кобалтови акумулатори LG (NMC).

 Ето го новия Scenic – фамилен кросоувър с 220 конски сили - 2
 
По-евтината версия се предлага с инсталиран начело електромотор, който генерира 170 конски сили и въртящ миг от 280 нютон метра. Той се зарежда от 60-киловатчасова батерия, която може да обезпечи пробег от 420 километра.

По-мощният вид е с мотор с 220 к.с. и въртящ миг 300 нютон метра, който се зарежда от батерия с потенциал 87кВтч и пробег от 620 км. В този случай е допустимо бързо зареждане с мощ до 150 кВ, спринтът до 100км/ч лишава 8,4 секунди, а оптималната скорост е 170 км/ч.

 Ето го новия Scenic – фамилен кросоувър с 220 конски сили - 3
 
Интересното е, че и двете акумулатори са формирани от обособени модули, които могат елементарно да се сменят и ремонтират самостоятелно, споделят от Renault. Освен това френският авто производител твърди, че в електрониката, батерията и мотора на новия Scenic няма редки земни детайли, тъкмо както в Zoe и Megane E-Tech преди него.

 Ето го новия Scenic – фамилен кросоувър с 220 конски сили - 4

Отвътре новият Scenic E-Tech Electric разполага с пет места за сядане и изцяло еднакъв под, както и с до 38,7 литра размер за предпазване, разпръснати из целия салон. Задният подлакътник разполага с 3,6 литра независимо място за предпазване и включва сгъваеми стойки за смарт телефони или таблети, две поставки за питиета и два USB-C извода. С размери от 4470 мм дължина, 1864 мм широчина и 1571 мм височина, новото Renault Scenic има размер на багажника 545 литра и тежи 1842 кг. с по-голямата батерия.

 Ето го новия Scenic – фамилен кросоувър с 220 конски сили - 5

Отпред по този начин нареченият цифров кокпит OpenR Link е формиран от два екрана: 12,3-инчов водоравен TFT екран зад кормилото и 12-инчов отвесен сензорен екран в средата на таблото, който демонстрира наличието на над 50 приложения, в това число Гугъл Maps.

 Ето го новия Scenic – фамилен кросоувър с 220 конски сили - 6

От позиция на сигурността, новият фамилен електрически автомобил се предлага с над 30 системи за подкрепяне на лидера и функционалности за сигурност, в това число адаптивен круиз надзор със Stop & Go функционалност и центриране в лентата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР