Петото издание на фестивала Дефиле Вино и гурме, което ще

...
Петото издание на фестивала Дефиле Вино и гурме, което ще
Коментари Харесай

20 изби дефилират на Вино и гурме в Стария град

Петото издание на фестивала „ Дефиле „ Вино и гурме ”, което ще се организира на 11 и 12 май в Стария град, ще бъде оборудвано с високи технологии. За него ще бъде пусната лимитирана серия на Plovdiv City Card и в това време ще започва новата услуга „ Пловдив Сити Консиерж ”. Всички участници в дефилето ще получат по една чаша със специфичен държач, който виси на врата.

„ Пловдив Сити Консиерж ” ще е първият цифров асистент, който ще дава всякаква информация за хотелите и местата за настаняване в Пловдив. Презентацията на първия градски чатбот в България ще стане на 11 май от 16 часа в постройката на АМТИИ.

„ С държача ръцете на гостите ще са свободни да могат да пробват свободно храната ”, изясни един от уредниците на дефилето - Любозар Фратев. Идеята на Дефиле „ Вино и гурме ” е да се изберат съвършените комбинации сред храната и напитката на боговете. Мезето за виното ще се сервира на хапки - като за ценители.

„ През годините имахме случаи на презентации на съвършено вино, което бе съчетано с несъответствуваща храна. Точно от това желаеме да избягаме в този момент ”, изясни зам.-ректорът на УХТ проф. Йорданка Алексиева. Студенти пък ще ​представят вино в разнообразни заведения за хранене. Жури от специалисти ще ​оценява идеалната композиция на вино и храна. Във фестивала ще вземат участие 20 мазета и 12 производители на храни. Сред тях има сладкарници и работилници за шоколад.

„ Дефиле „ Вино и гурме ” ще стартира в 11 часа в събота при започване на Стария град с осъществяване на отбор „ Елика ”. Ще се продават жетони за дегустация. 4 от тях ще костват 3 лв., а 12 - 9 лв.. Чаша с държач плюс 8 жетона ще се продава за 12 лв.. Картите на Plovdiv City Card ще са два типа. 24-часовата ще коства 33 лв..

В нея с изключение на дегустация ще може да се обикалят гратис 10 музеи или галерии. 72-часовата карта ще се продава на цени от 42 лв.. Всички участници в дефилето ще могат да гласоподават за обичаната си композиция от вино и храна.

Хитът тази година - чашата с държач, се чака да стане шлагер измежду сомелиерите. Предметът е китайски, продава се от 10 години и до момента у нас са внасяне няколко партиди от по 10 хиляди броя. Цената на всеки е 1-2 $. Продавали са се на мига.

Целта на държача е човек да може хем да се любува на хапките, хем да пийва винце, в някои случаи и да си цъка на телефона. Организаторите не се тормозят от неприятното време. „ Времето за пиянство на вино постоянно е положително -правили сме дефиле в дъжд и даже в сняг ”, напомни Любозар Фратев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР