Петото издание на Туризъм-експо-дестинация Варна стартира в деня на туризма във

...
Петото издание на Туризъм-експо-дестинация Варна стартира в деня на туризма във
Коментари Харесай

Двойно повече пътници са преминали през летище Варна тази година

 Петото издание на Туризъм-експо-дестинация Варна " започва в деня на туризма във Варна. За първа година в ревюто вземат участие и специалисти от сектора от чужбина. 

Двойно повече пасажери са минали през летище Варна тази година по отношение на миналата. През летния сезон са обслужени над 1 млн. души. Това заяви основният изпълнителен шеф на летище Варна Франк Кванте, който участва на откриването на петото издание на туристическото ревю във Варна " Туризъм-експо-дестинация Варна ". 

България би трябвало да се стреми да реализира резултатите за сезона на Гърция и Турция и да се прави по-активна реклама на страната ни в задграничните медии, уточни той. Конкурентните ни за туризма страни са достигнали 78-80% от броя на туристите преди пандемията, до момента в който България единствено 60%, сподели Кванте. " Хубаво е обаче, че удвоихме цифрите и през 2021-а имаме 2 млн. пасажери ", акцентира още той. Димитър Биков-началник на отдел " Авиационен мениджмънт " на летище Варна сподели, че се чака през зимни сезон Варна да има директна въздушна връзка с 20 дестинации. 

Представители на туристическия бизнес от Румъния, Турция, Гърция, Молдова вземат участие в ревюто " Туризъм-експо-дестинация Варна ", а представители на Украйна и Грузия ще вземат участие онлайн, заяви Павлин Косев, ръководител на БХРА-Варна, уредник на форума. Община Варна и АБЧО са измежду сътрудниците на влиятелното събитие. 

Тази година  от 27 до 29 септември Варна е хазаин на петото издание на туристическото ревю. Форумът тази година е отдаден на 100-годишнината от оповестяването на Варна за курортен град и се организира с поддръжката на Община Варна. Мотото на ревюто е " Варна – 100 години курортен град! Туристическа дестинация с история и бъдеще “.  За първи път в конферентния блок на ревюто ще има интернационалните участници, част от които ще бъдат включени онлайн.

Това ще бъдат експерти от Турция, Гърция, Румъния, Украйна, Молдова. Идеята е да споделят по какъв начин те работят и развиват туризма в изискванията на Covid -19 и най-много да се показват положителните практики и хрумвания за по-лесното превъзмогване на рецесията. Специален посетител на откриването тази година беше звездата Марта Вачкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР