Петнайсет тела бяха извадени днес изпод развалините на жилищна сграда,

...
Петнайсет тела бяха извадени днес изпод развалините на жилищна сграда,
Коментари Харесай

Поне 15 души загинаха при руски обстрел на жилищна сграда в Донецк

Петнайсет тела бяха извадени през днешния ден отдолу под руините на жилищна постройка, изумена нощес от съветска ракета в град Часив Яр в Донецка област (Източна Украйна). Това оповестиха спасители и прецизираха, че под отломките на постройката има още 24 души, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Петима към този момент са избавени и екипите поддържат контакт с още трима оживели от затрупаните живи, добави във Facebook локалният клон на украинската работа по незабавните обстановки.

За шестима убити, евентуално над 30 затрупани и петима ранени заяви по-рано в Телеграм украинският губернатор на региона Павло Кириленко, представен от Ройтерс. Според локални поданици под руините са останали минимум 34 души.

Според Кириленко от началото на съветската инвазия в Донецка област са убити 591 цивилни и ранени - още 1548, показва Агенция Франс Прес.

Армията на Украйна заяви, че съветските сили са атакували украински позиции до източния град Славянск, само че са били принудени да се отдръпват. От територията на Русия са били изстреляни крилати ракети към североизточния град Харков, само че украинската страна не даде данни за потърпевши и вреди.

Губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай заяви, че съперникът се концентрира в региона на село Белогоровка, ситуирано на към 50 км източно от Славянск. По думите на губернатора, също в Телеграм, руснаците обстрелват с артилерия и ракети близките обитаеми места, " само че към момента не могат да окупират цялата Луганска област ". Русия твърди, че е превзела цялата Луганска област в края на предходната седмица, напомни организацията.

ТАСС цитира проруски сепаратисти, съгласно които украинските сили са обстрелвали с артилерия жилищни квартали в град Донецк. Вчера украинският президент Володимир Зеленски още веднъж упрекна Русия, че съзнателно стреля по цивилни; Москва непрекъснато отхвърля сходни обвинявания.

Ройтерс означи, че не е в положение да удостовери по самостоятелни източници истинността на сведенията от бойното поле.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР