Петнадесет години, след като подаде молба за членство в Организацията

...
Петнадесет години, след като подаде молба за членство в Организацията
Коментари Харесай

ОИСР започва преговори за членство с България

Петнадесет години, откакто подаде молба за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), България получи публична покана да стартира договаряния за присъединение. На 25 януари Организацията за икономическо сътрудничество и раз заяви, че е изпратила публични писма до шест страни - България, Бразилия, Аржентина, Перу, Румъния и Хърватия.

" Предстои да бъдат направени самостоятелни пътни карти за процеса на подробна оценка, при изискване че тези страни потвърдят, че се придържат към полезностите, визията и целите, отразени в Декларацията за 60-годишнината на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и изказването на Съвета на министрите, признато предходната година ", се споделя в известието на организацията.

Специални приветствие към трите страни-членки на Европейски Съюз насочи в Twitter и вицепрезидентът на Еврокомисията Валдис Домровскис.

Това на процедура значи, че България към този момент има действителен късмет да стане част от организацията, която е одобрявана за самобитен клуб на богатите народи. А новото държавно управление ще може да регистрира първи външнополитически триумф, въпреки действително последните дипломатически приходи по тематиката да бяха от служебния кабинет.

We welcome the decision to open accession discussions with
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР