Петкратният златен медалист от Олимпийските игри в Токио 2020 Кейлъб

...
Петкратният златен медалист от Олимпийските игри в Токио 2020 Кейлъб
Коментари Харесай

Кейлъб Дресъл прекрати участието си на Световното първенство

Петкратният златен медалист от Олимпийските игри в Токио 2020 Кейлъб Дресъл приключи прибързано присъединяване си на Световното състезание по плувни спортове в Будапеща заради медицински аргументи.

Новината оповестиха от щаба на американския тим, откъдето показаха оптимизъм, че Дресъл ще се възвърне скоро.

" След диалог с Кейлъб, неговите треньори и медицинския екип беше взето решение да го изтеглим от присъединяване на Световното състезание. Нашият приоритет е и постоянно ще бъде здравето на нашите състезатели и по тази причина ще продължим да оказваме помощ на Кейлъб, с цел да може той да се възвърне бързо ", се споделя в изказването на тима на Съединени американски щати.

За проблемите на Дресъл стана ясно още през вчерашния ден, когато той беше изтеглен от присъединяване в полуфиналите на 100 метра свободен жанр. Преди това Кейлъб завоюва купите на 50 метра бътерфлай и в щафетата 4х100 свободен жанр за мъже.

В негово неявяване пък през днешния ден златния орден на 100 метра свободен жанр завоюва 17-годишният румънец Давид Поповичи, за който това е втора купа от шампионата в " Дуна Арена ", откакто преди два дни той победи и на 200 метра.

Гледайте най-интересното от шампионата по Българска национална телевизия 3.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР