Петкратният шампион Рони О`Съливан беше на прага на отпадането от

...
Петкратният шампион Рони О`Съливан беше на прага на отпадането от
Коментари Харесай

O'Съливан оцеля срещу 84-ия в света и допълни финалната осмица на UK Championship

Петкратният първенец Рони О`Съливан беше на прага на отпадането от UK Championship, само че направи трагичен поврат против тайландеца Акани Сонгсермсауад. 42-годишният англичанин завоюва с 6:5 фрейма и добави финалната осмица във втория най-престижен шампионат в снукъра.

О`Съливан срещна непредвидени компликации против 84-ия в международната класация и беше догонващ през целия мач. Aкани рядко правеше огромни серии, само че сподели извънредно рационална игра и впечатляваща акуратност от огромна отдалеченост.

Тайландецът завоюва множеството завързани партии и два пъти повеждаше с два фрейма задатък. О`Съливан съумя да изравни и в двата случая, като записа серии от 121, 98 и 61 точки в четирите фрейма, които завоюва.

What a break from Sunny Akani to go 5-4 up! pic.twitter.com/bS0ditkFc5
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) 7 декември 2017 година

Във фрейм №9 Акани направи най-голямата серия в кариерата си - 128 точки, и притисна Ракетата до стената.

Тайландецът беше доста покрай надвит поврат в десетата партия, само че шансът не беше с него. Той беше на четири топки от почистване на масата, само че с един удар означи кафявата и долепената на горния ръб синя.

WE'RE GOING TO A DECIDER! pic.twitter.com/FhbIj2i2ra
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) 7 декември 2017 година

Драмата в този фрейм обаче не беше свършила. О`Съливан водеше с 66:48 при 13 оставащи точки на масата, само че сбърка розовата.

Акани се нуждаеше от един снукър и съумя да го сложи. Петкратният първенец обаче се измъкна на косъм, откакто за малко не прати бялата в джоба.

One of the best matches of the season.

Remember the name Sunny Akani. He pushed The Rocket all the way.

But it is @ronnieo147 who makes it through!

The Barbican rises to Sunny and Ronnie pic.twitter.com/7wOpCR2K7q
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) 7 декември 2017 година

Решаващият единадесети фрейм също се трансформира в огромна игра на нерви. О`Съливан натрупа задатък от 60 точки, само че даде късмет на Акани да се върне на масата.

25-годишният тайландецът се пребори за добра обстановка за поврат във фрейма, само че неточност при пласирането от жълтата го извади от позиция. О`Съливан завоюва последвалото надлъгването и трилъра, продължъл повече от три часа.

Акани напусна залата под бурните овации на публиката след най-силния шампионат в кариерата си.

Тайландецът записа впечатляваща победа с 6:0 против един от най-хубавите играчи в последните години - Бари Хокинс. Преди това 84-ият в света завоюва оспорвани борби против Фъргал О`Брайън (6:5) и Майкъл Холт (6:4).

'A star is born...O'Sullivan was lucky to win'@jimmywhite147 full of praise for Sunny Akani! pic.twitter.com/GraXzQX95x
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) 7 декември 2017 година

Рони О`Съливан ще се изправи против сънародника си Мартин Гулд в четвъртфиналите. Ракетата преследва два изключителни достижения в UK Championship.

Ако завоюва шампионата, той ще изравни върха на Стив Дейвис от шест трофеи в Йорк и върха на Стивън Хендри за най-вече титли в надпревари от Тройната корона (световното състезание, UK Championship и Мастърс. О`Съливан има 17, а Хендри - 18.

42-годишният англичанин стана едвам вторият представител на топ 16, които остана в осъществявания с огромни изненади шампионат в Йорк. Другият е Шон Мърфи, който реализира безапелационна победа против Рики Уолдън - 6:1.

В идващия кръг Мърфи ще играе с Марк Кинг. Победителят от този мач ще срещне в полуфиналите Раян Дей или Марк Джойс.Другият четвъртфинал опълчва Стивън Магуайър и Джо Пери.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР