Петков: Не вярвам, че ГЕРБ изведнъж ще ни захаресватНе вярвам,

...
Петков: Не вярвам, че ГЕРБ изведнъж ще ни захаресватНе вярвам,
Коментари Харесай

Петков: Не вярвам, че ГЕРБ изведнъж ще ни захаресват

Петков: Не имам вяра, че ГЕРБ внезапно ще ни захаресват

„ Не имам вяра, че ГЕРБ внезапно ще ни захаресват. Въпросът е държавното управление, което ние ще сложим, дали ще реализира политики и ще свърши ли крайната работа, която хората желаят ”.

Това съобщи в предаването „ На фокус ” по съпредседателят на “Продължаваме Промяната ” Кирил Петков, разяснявайки опцията за сформиране на кабинет на малцинството с мандата на неговата партия.

Той акцентира, че не става въпрос за държавно управление с присъединяване на ГЕРБ и че има задоволително парламентарни механизми за надзор, които партията на Бойко Борисов може да употребява.

„ Аз не бих дал празен чек на никого ”, съобщи Петков за сформиране на кабинет с мандата на ГЕРБ.

По думите му разновидностите пред първата по огромните политическа групировка са няколко.

Партията на Бойко Борисов може да се коалира с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Но тази поддръжка ще има цена.

Вторият вид е договаряния с ПП-ДБ. Той обаче също има с условности.

„ Ние споделяме: Не можем да подкрепим първия мандат и не желаеме присъединяване на ГЕРБ министри в нашето държавно управление, само че желаеме държавно управление ”, уточни Петков. 

Той добави, че в случай че бъдат поканени на диалози от ГЕРБ, ще отидат, с цел да приказват за политиките, по които биха работили с втория мандат.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР