Петият дебат между претендентите за номинацията на Демократическата партия за

...
Петият дебат между претендентите за номинацията на Демократическата партия за
Коментари Харесай

Умерени и прогресивни влязоха в сблъсък в петия дебат между демократите в САЩ

Петият спор сред кандидатите за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединени американски щати следващата година мина под знака на разделянето сред умерените и прогресивните претенденти, заяви Франс прес.

Набиращият известност млад кмет Пийт Бутиджидж и някогашният вицепрезидент Джо Байдън разкритикуваха левите стратегии на сенаторите Елизабет Уорън и Бърни Сандърс. След миг на единение против президента републиканец Доналд Тръмп, против който следената от демократите Камара на представителите в Конгреса на Съединени американски щати стартира следствие за импийчмънт, двата лагера започнаха с взаимните нападки.

Най-младият от 10-имата участници в дебата в Атланта, 37-годишният Бутиджидж, който не крие хомосексуалната си ориентировка, опита да влезе в ролята на обединител. " Дори по тематики, по които демократите бяха в защита, като имиграцията или огнестрелните оръжия, ние към този момент имаме болшинство да създадем каквото би трябвало, при изискване че активизираме, а не разделяме това болшинство ", сподели кметът на Саут Бенд - 100-хиляден град в централния щат Индиана.

След това Бутиджидж нападна втората в социологическите изследвания Уорън и Сандърс за предлаганите от тях планове за здравна промяна, като съобщи, че те " не са верният метод за сливане на американците ".

" В този миг демократите в огромното си болшинство не поддържат " такава промяна, додаде различен сдържан претендент, Джо Байдън, който е любимец съгласно сондажите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР