Петиция в подкрепа на новото ръководство на ансамбъл "Пирин". Петицията

...
Петиция в подкрепа на новото ръководство на ансамбъл "Пирин". Петицията
Коментари Харесай

Ансамбъл ПИРИН: Не на грозната манипулация на общественото мнение - slava.bg

Петиция в поддръжка на новото управление на отбор "Пирин ". Петицията е предизвикана от опита за груба операция на публичното мнение. Хората в България би трябвало да схванат, че няма потребност от избавление на ансамбъла, а от избавление на професионализма в него.

Позицията на община Благоевград и извършения конкурс са доказателство за това, че изкуството на „ Пирин “ не е от компетенцията на екипа, който управлява състава до момента. Важно е да се разбере, че доста актьори от ансамбъла поддържат новото управление и това, че за първи път в историята на „ Пирин “ се организира конкурс за началник на ансамбъла, с авторитетно жури под цялостна бистрота, на който всеки имаше право да се яви.

Държим да се даде опция на спечелилата състезанието идея да осъществя своите цели. В последните шест години ансамбълът не е осъществил изцяло нов театър и още веднъж разчита на обособени постановки, които включват авторството на доктор Петьо Кръстев.

В интервала, в който не е бил в ансамбъла, и преди този момент, спечелилият в този момент състезанието за началник е осъществил авторски творби, които са включени в стратегиите на водещите професионални и любителски колективи в цялата страна и изцяло нови спектакли като: „ Шибил “ „ Полъх от предишното “, „ Първо любе I “, „ Първо любе II “, „ Образи на другостта “ и други, играни пред претъпкани зали на най-големите подиуми у нас.

Важно е обществото в цяла България да разбере, че доктор Петьо Кръстев е един от водещите експерти и познавачи на обичайна просвета на Югозападна България и не на последно място - на изкуството на отбор „ Пирин “. Ние, артистите, които заставаме зад тази петиция, в продължение на шест години работихме с екипа на спуснатия без конкурс шеф Дaнислав Кехайов.

Въпреки несъгласието си с техния метод на работа и креативното им изтощение, никой от нас не си разреши да уронва престижа на институцията, община Благоевград и в частност неговото име, това се назовава професионализъм. Когато се вършат петиции за манипулиране на публичното мнение, не можем да останем безразлични. Отправяме апел към всички, които милеят за идеята, наречена „ ПИРИН “.

Петицията вижте
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР