Петима руснаци са блокирани в международната зона за излитане на

...
Петима руснаци са блокирани в международната зона за излитане на
Коментари Харесай

Петима руснаци, избягали от мобилизацията, заседнаха на летището в Сеул

Петима руснаци са блокирани в интернационалната зона за политане на летище Инчхон в южнокорейската столица, откакто им е отказано леговище. Това оповестява вестник The Korea Times. Според изданието жителите на Руската федерация са поискали леговище поради мобилизацията в Русия.

" Руснаците, които търсят леговище, живеят няколко месеца в салон за заминаващи в безмитната зона на летището. Те ядат храна, обезпечена от Министерството на правораздаването: торта и пакет сок за закуска и вечеря, ориз с пиле за обяд ", написа вестникът, като прецизира, че съвсем не са им останали пари.

Ако съдът застане на страната на руснаците, ще им бъдат издадени визи G-1, които им подсигуряват краткотраен престой в Корея, до момента в който преминат формалния развой за инспекция на статута на емигрант, се споделя в публикацията. Ако съдът се произнесе против тях, търсещите леговище евентуално ще бъдат депортирани в родината си.

Министерството на правораздаването от своя страна сподели пред The ​​Korea Times, че е разгледало молбите им за бежански статут в сходство с използваното законодателство.

„ Процедурите за инспекция бяха осъществени в сходство с разпоредбите, избрани в Закона за бежанците, който беше признат въз основа на интернационалните стандарти за инспекция на бежанци и случаи в чужбина в развитите страни “, се споделя в изказването.

Министерството на правораздаването изясни, че молбите за бежанци, подадени на пристанището на влизане, се преглеждат „ по уравновесен метод “ във връзка с граничния надзор и човешките права на търсещите леговище.

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР