Петима полицейски служители, обвинени в сътрудничество с трафиканти на хора,

...
Петима полицейски служители, обвинени в сътрудничество с трафиканти на хора,
Коментари Харесай

Съдят петима гръцки офицери за каналджийство

Петима полицейски чиновници, упрекнати в съдействие с трафиканти на хора, с цел да улеснят влизането на минимум 100 мигранти в Гърция, са арестувани в ареста в очакване на правосъден развой.

Това посочи " Та Неа ".

Петимата чиновници са дали показания пред съдия-следовател от събота сутринта в граничния град Орестиада, в североизточна Гърция.

Агенти от отдела за вътрешни работи на гръцката полиция са следили петимата офицери, които служат в особено поделение за защита на границата , от октомври 2022 година

Те са подслушвали и телефонните им диалози, чиито стенограми наброяват над 2000 страници. Служителите са провокирали съмнения, като са се съгласили непринудено да патрулират дружно в избрани часове .

Властите настояват, че офицерите са улеснили минимум 12 прекосявания на границата, като са си сътрудничили с четирима трафиканти с неустановена народност, които са работили от Турция.

Властите настояват, че упрекнатите чиновници са вземали дял от парите, които трафикантите са получавали от мигрантите, с цел да ги преведат през границата . Когато чиновниците са задържани предишния понеделник в граничния град Дидимотейхо, полицията конфискува към 26 000 евро в брой и близо 60 мобилни телефона.
 Четирима са задържани в Северна Македония за трафик на кокаин в Гърция
Четирима са задържани в Северна Македония за трафик на кокаин в Гърция

Дрогата е била скрита в пратка от банани

Почти цялата сухопътна граница сред Гърция и Турция минава по река Еврос (Марица). Река Еврос е основен пропускателен пункт към Гърция за хора, които търсят по-добър живот в Европейския съюз.

Гърция е построила висока ограда по огромна част от границата, с цел да предотврати прекосяването на мигранти, и възнамерява да я разшири в допълнение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР