Петима германци бяха изправени пред съда за заговор за отвличане

...
Петима германци бяха изправени пред съда за заговор за отвличане
Коментари Харесай

Петима на съд за опита за преврат в Германия

Петима германци бяха изправени пред съда за скрит план за похищение на министъра на опазването на здравето на страната и събаряне на държавното управление в символ на митинг против рестриктивните мерки, свързани с Covid-19.

Според прокурорите четиримата мъже и една жена са желали да " провокират условия, сходни на революция, в Германия посредством принуждение... с цел да провокират събаряне на държавното управление и парламентарната народна власт ".

Заговорът е включвал проекти за принудително похищение на министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах - неизвестен измежду крайнодесните групи поради ограниченията против Covid.

Заподозрените са вярвали, че Германската империя от XIX в. е същинската система на ръководство на страната и че би трябвало да се възвърне властническият управнически ред.

Смята се, че единствената обвинена жена - посочена като Елизабет Р. - е била началник на групата.

Техните убеждения съответстват с тези на крайнодясното придвижване " Райхсбугер " (Граждани на Райха), което отхвърля демократичните институции на Германия и притегля от ден на ден почитатели.

Те са възнамерявали да провокират спиране на електрозахранването в цялата страна, като повредят електропроводите, преди да отвлекат Лаутербах.

След това те са желали да свикат особено заседание в Берлин, с цел да смъкват обществено държавното управление и да назначат нов водач - споделят прокурорите.

Лаутербах прикани за " строги " присъди, които да оказват помощ за " въздържане на подражателите ".

Заплахите и даже заговорите за ликвидиране на политици се усилват с помощта на " мощната обществена поляризация " в немското общество, изключително в онлайн платформите, сподели той.

" Обществото продължава да се радикализира по крайни способи... То не се успокоява. Ще имаме още по-големи проблеми. " - сподели той пред списание " Шпигел ".

Райхсбургите се радикализират от ден на ден през последните години и се преглеждат като възходяща опасност за сигурността.

Друга крайнодясна група, планираща да смъкна държавното управление - включваща някогашен народен представител и благородник - беше разкрита през декември, макар че управляващите не са я свързали с групата, която е възнамерявала да отвлече Лаутербах. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР