Петима души са задържани по време на спецоперация, проведена по-рано

...
Петима души са задържани по време на спецоперация, проведена по-рано
Коментари Харесай

Спецакция в Перник

Петима души са арестувани по време на спецоперация, извършена по-рано през днешния ден в Пернишко, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Акцията е обвързвана с противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред, пътната сигурност и предотвратяването на закононарушенията, свързани с политическите права на жителите.

В дейностите са взели участие екипи от Криминална, Икономическа и Охранителна полиция, както и чиновници на дирекция „ Жандармерия “.

Полицейските дейности са били ориентирани към рискови обекти и лица, извършващи или направили закононарушения, както и към такива имащи отношение към изборния развой и вота на жителите. Извършени са масирани инспекции по Закона за гражданската регистрация.

По време на интервенцията ся претърсени заложни къщи и игрални зали, търговски и увеселителни заведения, компании за бързи заеми, пунктове за черни и цветни метали и голям брой лица и коли.

За съпричастност към към този момент осъществени закононарушения и за владение на наркотични субстанции, са арестувани петима души, на които е наложена 24-часова полицейска мярка. Образувани са две досъдебни и две бързи производства. Проверени са 195 моторни транспортни средства и 330 души. Съставени са 16 акта по Закона за гражданската регистрация, 23 акта и 81 фиша по Закона за придвижване по пътищата, шест фиша по Закона за българските персонални документи и 34 протокола по член 64 и 65 от Закона за Министерство на вътрешните работи, от които девет свързани с изборния развой.

Проверени са 37 души от дейния престъпен контингент. Инспектирани от органите на реда са девет заложни къщи, 10 места, свързани с престъпен контингент, 23 търговски и увеселителни заведения, три пункта за черни и цветни метали и две автоморги. Иззети са 12 бутилки алкохол с изминал бандерол и голям брой артикули, продавани без единодушието на притежателя на изключителното право.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР