Представителят на Координационния щаб за третиране на военнопленници на Украйна

...
Представителят на Координационния щаб за третиране на военнопленници на Украйна
Коментари Харесай

Украинска журналистка почина в руски плен

Представителят на Координационния щаб за отнасяне на военнопленници на Украйна Петро Яценко удостовери гибелта на украинската журналистка Виктория Рошчина в съветски плен, предаде Укринформ.

„ Наистина, организирахме вътрешно следствие и за жалост тази информация се удостовери. Ние познавахме Виктория. През 2022 година година тя изготвяше материали в Координационния щаб. Ето за какво това е извънредно тъжна вест за нас и за цялата украинска публицистика “, съобщи представителят на Координационния щаб.

Яценко означи, че е прекомерно рано да се приказва за събитията към гибелта й, защото сега тече съответната работа по установяването им.

„ Мисля, че при всички случаи ще разберем за тези условия. Също по този начин, в случай че има отговорни, тези, които са предизвикали тази гибел, те ще бъдат осъдени. Защото за такива закононарушения няма отминалост “, сподели той.

Според представителя на Координационния център се работи по освобождението на Виктория от плен, а фактът, че тя е била трансферирана от Таганрог в Москва, е стадий от подготовката за освобождението ѝ.

„ Опитваме се да не забравяме за всички наши военнослужещи, цивилни и публицисти, които са в съветски плен, и работата продължава. За страдание, тук не разполагахме с време “, добави Яценко.

Виктория Рошчина изчезна на 3 август 2023 година по време на пътешестване в окупираните от Русия територии.

На 27 юли 2023 година тя е отпътувала от Украйна за Полша и е трябвало да стигне до окупираните територии в Източна Украйна (през Русия) за три дни, отбелязва Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР