Петима души са били задържани първоначално за нападението във филиала

...
Петима души са били задържани първоначално за нападението във филиала
Коментари Харесай

Петима са задържани след нападението на медици в Самоков

Петима души са били арестувани в началото за нападението във филиала на Спешна помощ в Самоков. Впоследствие в ареста са оставени двама роднини на умрелия мъж, на 30 и 32 години, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. На местопроизшествието е осъществен оглед и по случая е формирано досъдебно произвеждане.

Събраните доказателства са докладвани навреме в прокуратурата, като в границите на днешния ден се чака на двамата мъже да бъдат повдигнати обвинявания.

Районна прокуратура – Самоков е известена за формирано досъдебно произвеждане за причиняване на телесна щета на медицински експерт.

Очакват се медицински документи за потърпевшото лице, направени от експерти във Военномедицинска академия, оповестиха от държавното обвиняване.

Дежурният прокурор в Районна прокуратура – Самоков е анализирал материалите по делото, с оглед преценка за правната подготовка на действието и привличането на причинителите му в качеството на обвинени. За период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са арестувани 2 лица.

Окръжна прокуратура – София обяснява повода за гибелта на пациента, станала мотив за нахлуване над лекаря от ФСМП - Самоков.

Към момента ситуацията в града е спокойна. Полицейското наличие остава засилено.

Припомняме, че към 19.20 часа нощес в РУ-Самоков постъпил сигнал от фелдшер във Филиала за незабавна здравна помощ в града, че са били нападнати от група хора. Незабавно на място са изпратени полицейски екипи. По първични данни е открито, че към 17.30 часа мъж е бил доведен от неговите близки в тежко здравословно положение.

Въпреки напъните на медицинския екип пациентът е умрял. Вследствие на това пред незабавния кабинет се събрала навалица, която разрушила вратата. При опита за разпра докторът бил ударен неколкократно, а апаратурата - разхвърляна. Медицинските експерти се затворили в стая за отдих, последвали нови опити за взломяване на порти. С оглед своевременното преодоляване на обстановката и недопускане ескалиране на напрежението са мобилизирани всички сили на РУ-Самоков, придадени са и спомагателни екипи от жандармерията и прилежащи районни ръководства.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР