Петима български тенисисти ще започнат директно от основните схеми на

...
Петима български тенисисти ще започнат директно от основните схеми на
Коментари Харесай

Петима български тенисисти ще участват директно в основните схеми на Уимбълдън при юношите и девойките

Петима български тенисисти ще стартират непосредствено от главните схеми на шампионата от Големия шлем Уимбълдън при юношите и девойките.

Това стана факт, откакто изтече срокът за поръчките при играчите до 18 години.

При юношите за момента четвърти подложен ще бъде Илиян Радулов, който стигна до четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия, а на Ролан Гарос игра на осминафинал.

В главната скица под №14 е Адрияно Дженев, който дружно с Радулов завоюва купата на двойки на Ориндж Боул в края на 2022 година. През този сезон Дженев стигна да осминафиналите на Australian Open и Ролан Гарос.

При девойките България ще има три тенисистки непосредствено в главната скица. Това са №28 Ива Иванова, №33 Росица Денчева и №40 Елизара Янева.

Иванова дебютира в Париж на шампионат от Големия Шлем и доближи до осминафиналите на Ролан Гарос. Росица Денчева игра осминафинал на Australian Open.

През месец май Елизара Янева завоюва два следващи шампионата от категория J200 в Италия. След това тя игра край на шампионат от категория J300 в Белгия. Янева стигна до втория кръг на Откритото състезание на Австралия.

Втора чакаща и с голям късмет за присъединяване в квалификациите е Йоана Константинова.

Надпреварата за юноши и девойки на Уимбълдън стартира на 8 юли.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР