Петгодишна присъда лишаване от свобода е получил бившият френски премиер

...
Петгодишна присъда лишаване от свобода е получил бившият френски премиер
Коментари Харесай

Вкараха френски експремиер в затвора

Петгодишна присъда отнемане от независимост е получил някогашният френски министър председател Франсоа Фийон, съобщи Би Би Си.

Министър-председателят на западноевропейската страна от 2007 до 2011 година е бил приет за отговорен за подправено предопределение на брачната половинка си Пенелопа Фийон (по татко Кларк) на фиктивни длъжности. Тя е "заемала " постовете парламентарен секретар (1998- 2007 г.) и помощник на списание (2011 г.), само че нито един път не се е появила на някоя от двете си "местоработи ". Аферата на фамилията е ощетила френската държавна хазна със сумата в размер от 1 милиона евро.

Обвиниха брачната половинка на Фийон за корист с държавни пари

Парижките магистрати, гледали делото, са постановили Франсоа Фийон да бъде лишен от независимост за период от пет години (от които две условно). Пенелопа Фийон е получила три години условно. Драмата са били санкционирани с общо €750 000. Семейството също е било задължено да върне вредите.



Пенелопа Фийон

Защитата на Фийон е декларирала, че ще апелира правосъдното решение.

Разкритията са се оказали съдбовни за политическата кариера на експремиера. Заради изявленията и последвалото ги разследване Фийон e заставен да се откаже от президентската конкуренция през 2017 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР