Петер Сиярто Унгария остава твърдо против незаконната имиграция, а Европейският

...
Петер Сиярто Унгария остава твърдо против незаконната имиграция, а Европейският
Коментари Харесай

Унгария отхвърли компромисния план на Естония за мигрантите в ЕС


Петер Сиярто

Унгария остава твърдо срещу противозаконната имиграция, а Европейският съюз би трябвало да се концентрира върху опазването на външните си граници. Това съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто във връзка компромисното предложение на Естония за разпределение на претендентите за бежански статут в Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

" Позицията на Унгария е ясна и непоклатима. Смятаме противозаконната имиграция за рискова. Защото поради противозаконната имиграция Европа, както в никакъв случай до момента, е изправена пред терористична опасност ", сподели той в отговор на въпрос на конференция в наличието на министри и други публични лица от Източна и Южна Европа.

Съгласно естонския проект Европейската комисия би трябвало да дефинира " обективни дялове " от кандидат-бежанци, които да бъдат признати от страните членки на Европейски Съюз съгласно тяхното население и богатство.

Сиярто обаче съобщи, че всяко " окуражаване " на по-нататъшен мигрантски поток е срещу ползите на Европа и че единственото решение е прекъсване на незаконната миграция допустимо най-далеч от границите на съюза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР