Петел следи какво се случва в Турция.Бебето, което се роди

...
Петел следи какво се случва в Турция.Бебето, което се роди
Коментари Харесай

Бебето, което се роди в руините след земетресението, има име - Ая или знак от Бога

" Петел " следи какво се случва в Турция.

Бебето, което се роди под руините на дома си в Сирия в понеделник, към този момент си има име - Ая.  На арабски то значи " знак от Бога ".

Нейните родители и всичките ѝ братя и сестри починаха след опустошителното земетресение, затова прадядо ѝ Салах ал-Бадран ще я вземе, откакто тя бъде изписана от болничното заведение. Неговата къща в северозападния сирийски град Джендерис също е разрушена. Семейството му, което е от 11 души, сега живее на палатка. 

" След земетресението никой не може да живее в къщата или постройката си. Само 10% от постройките тук са безвредни за живеене ", споделя той Асошиейтед Прес.

Спасителите откриват Ая в Джендерис в понеделник следобяд. Тя е била повече от 10 часа затрупана под останките на пететажната жилищна постройка, където са живеели родителите ѝ. Бебето било към момента обвързвано посредством пъпна шнур с майка си, Афраа Абу Хадия, която е открита мъртва дружно със брачна половинка си и четири се деца. Ая била откарана по неотложност в болница в близкия град Африн.

" Абу Хадия евентуално е родила момичето и по-късно е умряла няколко часа преди да бъдат открити ", сподели доктор Хани Мааруф.  " Кръстихме я Ая, с цел да можем да спрем да я назоваваме новородено бебе ", признава още той и добавя, че положението ѝ се усъвършенства с всеки минал ден и няма увреждане на гръбначния дирек, както в началото са си мислели.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР