Петел следи какво се случва в Газа.Около 40 процента от

...
Петел следи какво се случва в Газа.Около 40 процента от
Коментари Харесай

40 процента от жителите на Газа са изложени на риск от глад

" Петел " следи какво се случва в Газа.

Около 40 % от цивилното обитаеми в ивицата Газа е застрашено от масов глад на фона на военните дейности между Израел и палестинската ислямистка формация " Хамас ", които не дават никакви признаци за затихване, съобщи ДПА, базирайки се на данни на ООН.

" Всеки ден е битка за оцеляване, за намиране на храна и вода ", написа в " Екс " Томас Уайт, шеф на Агенцията на ООН за подкрепяне на палестинските бежанци в Газа.

" Газа се бори с пагубен апетит. В момента 40 % от популацията е застрашено от масов апетит ", заяви Агенцията на ООН.  " Реалността е такава, че се нуждаем от повече помощ. Единствената оставаща вяра е филантропично преустановяване на огъня ", означи още Агенцията, написа dunavmost.com.

Израел неведнъж е заявявал, че позволява задоволително филантропични доставки в блокираната крайбрежна линия, като в същото време упреква организациите на ООН, че не съумяват да ги разпределят. Израел също по този начин твърди, че " Хамас " отклонява доставките на помощи и ги употребява за лични потребности.

Хуманитарните служащи акцентират, че превозването и доставянето на помощи е извънредно мъчно в изискванията на продължаващите военни дейности. Последната и единствена пауза в боевете в палестинския анклав бе в края на ноември и продължи една седмица, отбелязва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР