Петел следи какви са първите коментари от най-високо ниво за

...
Петел следи какви са първите коментари от най-високо ниво за
Коментари Харесай

Нинова: ЕК и МВФ потвърдиха, че антикризисните мерки на правителството на България са работещи

" Петел " следи какви са първите мнения от най-високо равнище за ограниченията, който кабинетът одобри против рецесията. 

Днес Европейската комисия удостовери правилността на икономическата и обществената политика на България и антикризисния проект. Комисията предложи да продължим целенасочената поддръжка за семействата и компаниите поради високите енергийни цени и да осигурим бюджетни средства за енергийна сигурност. Това разгласи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова откакто Европейска комисия разгласи рекомендациите си към България в региона на стопанската система.

„ Коментарите, че ограниченията ще усилят инфлацията и ще задълбочат проблемите, не са правилни. Отнемането на свръхпечалбите на енергийните сдружения и компенсиране с тях на промишлеността, е избавителна мярка за стопанската система и работните места “, сподели още Нинова.

Тя напомни, че в това време Международният валутен фонд предложи да се даде поддръжка за най-бедните и уязвими групи. У нас това са пенсионерите, децата, младите фамилии и работещите небогати, написа novini.bg.

И в този смисъл обществената политика на българското държавно управление е безусловно съответна на обстановката. Увеличението на пенсиите с 20 %, данъчни облекчения за работещи родители от 600 лева за едно дете и 1200 лева за две, нарастване на ваучерите за служащи от 1 милиарда лева на 1 милиарда 200 млн. лева са насочени с грижа за най-уязвимите, изясни министърът.

,,И Европейска комисия, и МВФ удостоверяват, че това са работещите мерки``, заключи министър Нинова.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР