Петдесетима палестинци са били убити днес при израелски въздушни удари

...
Петдесетима палестинци са били убити днес при израелски въздушни удари
Коментари Харесай

Петдесет палестинци са убити при израелски удари срещу две училища в Северна Газа

Петдесетима палестинци са били убити през днешния ден при израелски въздушни удари против две учебни заведения в Северна Газа, в които са били настанени разселени поданици, съобщи Ройтерс, като се базира на палестинската организация УАФА.

Информацията не може да бъде доказана от самостоятелен източник.

Говорител на израелската войска сподели, че казусът се преглежда, прибавя Българска телеграфна агенция.

Преди това израелската войска заяви, че " употребява мощ " в региона на град Хан Юнис в южната част на линията Газа, който е подложен на натоварен обстрел и в който са почнали да навлизат израелските танкове.

" Сраженията и настъплението на израелската войска в региона на Хан Юнис не разрешават на цивилните да се придвижват по оста (пътя) " Салахедин " в северната и източната част на града ", се споделя в изказването на армията. Частта от пътя, която пресича дребната крайбрежна територия от север на юг, " е полесражение и е извънредно рисково да се приближавате до него ", предизвестява още известието. В него се споделя още, че цивилните, които бягат от обстрела и боевете към египетската граница, би трябвало да поемат по крайбрежния път на запад от града.

Израелската войска води от 27 октомври сухопътна атака в северната част на дребния палестински анклав. Въоръжените сили обявиха, че в този момент уголемяват сухопътните си интервенции против " Хамас ", като те ще обгръщат " цялата линия Газа ".

Според очевидци от Хан Юнис, намиращ се наоколо до границата с Египет, в Газа са навлезли десетки израелски танкове, бронетранспортьори и булдозери. Министерството на здравеопазването на ръководещата Газа организация " Хамас " съобщи през днешния ден, че от началото на войната на 7 октомври до момента при израелските военни интервенции в линията Газа са починали 15 899 души и 42 000 са били ранени. Израел декларира, че желае да унищожи " Хамас " след кървавото нахлуване на ислямисткото придвижване на израелска земя на 7 октомври, при което починаха 1200 души, множеството от които цивилни.

Израел към този момент е подложен на все по-голям напън от страна на основния си съдружник Съединени американски щати, като наподобява бърза да нанесе гибелен удар на " Хамас " - в случай че това е допустимо, поради дълбоките корени на групировката в палестинското общество - преди вероятно ново преустановяване на огъня. Но възходящият брой жертви на боевете, при които съгласно палестински здравни чиновници са починали стотици цивилни от края на примирието в петък, евентуално ще ускори още повече интернационалния напън за връщане на масата за договаряния, отбелязва Асошиейтед прес.

Въздушните удари и сухопътната атака трансфораха огромна част от северната част, в това число огромни региони в град Газа, в пустота, цялостна с отломки. Около 2 млн. души се намират на 230 кв. км в южната част на Газа, където Израел стартира да се концентрира. След като Израел приканва за евакуация на още региони, не е ясно къде могат да отидат хората. Приютите към този момент са претъпкани, а както Израел, по този начин и прилежащ Египет отхвърлят да одобряват бежанци.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР