Петдесет и пет годишната Олга Смирнова бе призната за виновна

...
Петдесет и пет годишната Олга Смирнова бе призната за виновна
Коментари Харесай

Осъдиха на шест години затвор руска активистка, противопоставяща се на войната в Украйна

Петдесет и пет годишната Олга Смирнова бе приета за отговорна от съд в Санкт Петербург за това, че е " разгласила погрешни информации " за съветските въоръжени сили.

 

Според неправителствената организация " ОВД-Инфо " Смирнова е била задържана през май предходната година по време на акция на силите за сигурност против придвижването " Мирно противодействие ", към което се е била включила Смирнова.

 

Това придвижване провежда протестни акции в Санкт Петербург, напомня Франс прес. Профилите му в обществените мрежи бяха блокирани от съветските управляващи през март предходната година, няколко седмици след нахлуването на съветските сили в Украйна.

 

Обвинението против Олга Смирнова, която по специалност е проектант, е било основано на седем изявления във " ВКонтакте ", в които тя упреква съветската войска, че трансформира украинските градове в руини и в които подлага на критика гибелта на цивилни при бомбардировките и сраженията в Украйна.

 

Откакто съветските сили нахлуха в Украйна, хиляди руснаци бяха наказани поради това, че са изразили противоречие с офанзивата против Украйна, отбелязва Франс прес.

 

Според " ОВД-Инфо " от февруари предходната година са задържани близо 20 хиляди души. Според главната съветска правозащитна организация " Мемориал " броят на политическите пандизчии в Русия понастоящем е 588.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР