Петър Занев бе избран за временно изпълняващ длъжността управител на

...
Петър Занев бе избран за временно изпълняващ длъжността управител на
Коментари Харесай

Петър Занев е новият управител на Пирин

Петър Занев бе определен за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на ОФК Пирин (Благоевград). Предложението, направено от кмета на община Благоевград Методи Байкушев, бе признато на изключителна сесия на Общинския съвет. Занев поема Пирин с 33 гласа " за ", четири - " срещу " и един въздържал се.

С днешното гласоподаване общинските съветници освободиха досегашният шеф на клуба Атанас Дафинов, който подаде оставка преди повече от две седмици. Преди гласуването кметът на Благоевград сподели пред общинските съветници, че предварителната информация е, че клубът не е в положително финансово положение и разгласи предлагането Петър Занев да поеме краткотрайно клуба.

Преди гласуването Занев сподели, че дефицитът в бюджета на клуба е към 900 хиляди лв.. Решение за избавяне на клуба той вижда с труд, намиране на нов притежател и на спонсор, съкращаване на непотребните разноски, усъвършенстване на бюджета и строга финансова дисциплинираност във всички посоки.

За спортно техническото положение можем да приказваме за геройство, темперамент, на хората, които работят в клуба, последните девет месеца всеки един от работещите хора в клуба способства за това тимът да е в професионалния футбол, сподели още Петър Занев. Той разгласи, че учредената задача в този момент ще бъде консолидиране на млади гении с евентуална продажба, с цел да се подкрепи финансовата непоклатимост на клуба.

Всички знаем, че развиването на клуба се корени в детско - юношеската школа, сподели още Занев. Сред желанията му е пускане на стратегия за възпитаване на полезности на децата в ранна възраст. Той оцени позитивно работата на управлението на школата, само че добави, че предстоят диалози с тях по отношение на финансовото положение на клуба, с цел да се разбере " дали гледаме в една посока ".

Последните девет месеца имиджът на Пирин бе " смъртно ранен ", сподели още Петър Занев и добави, че желанието му е да отвори институцията към обществеността и да се работи в цялостна бистрота.

Предложението Занев да поеме краткотрайно клуба до избор на шеф провокира близо едночасови диспути в залата на Общински съвет - Благоевград. Във връзка с екипа си, Занев сподели, че ще бъде разгласен в допълнение, само че към този момент несъмнено име е Петър Михтарски.

Преди гласуването кметът на Благоевград Методи Байкушев сподели, че не би желал да се излъчва сигнал пред обществото " че една ли не спасяването на клуба е несъмнено, стига да има добра идея ". Адмирирам мъжеството на Петър Занев да поеме краткотрайно ръководството, тъй като спасяването на клуба не е несъмнено, съобщи още Байкушев.
 Петър Занев търси нов притежател за Пирин
Петър Занев търси нов притежател за Пирин

Занев ще употребява съществени контакти, които има освен в България
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР