Петър Витанов и Иво Христов от Прогресивния алианс на социалистите

...
Петър Витанов и Иво Христов от Прогресивния алианс на социалистите
Коментари Харесай

Станишев, Йончева и Пенкова от БСП не са гласували в ЕП за освобождаването на Навални и Кара-Мурза

Петър Витанов и Иво Христов от Прогресивния алианс на социалистите и демократите са подкрепили резолюцията, с която се приканва за освобождението на съветските опозиционери Владимир Кара-Мурза и Алексей Навални, излиза наяве от резултатите от гласуването в Европарламента.

Останалите трима български евросоциалисти – Цветелина Пенкова, Сергей Станишев и Елена Йончева, не са дали своят вот. Във вота не са взели участие и двама от общо 7 наши евродепутати от Европейската национална партия - Ева Майдел заради фамилни задължения, както и Емил Радев, който се прибира по-рано заради по-дълъг маршрут на полета си.

Във вота не взе участие и Андрей Слабаков от партията на Европейските консерватори и реформисти. Съпартиецът му Ангел Джамбазки е измежду вносителите на плана. Останалите 11 наши евродепутати са дали своят вот " за ".

Екологичен потенциал уверено осъжда политически стимулираните присъди и настоятелно приканва страните от Европейски Съюз да дават филантропични визи за съветски дисиденти, изложени на риск от политическо гонене, се споделя в резолюцията, призната с 508 гласа " за ", 14 " срещу " и 31 " въздържал се ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР