Петър Тодоров подава оставка като главен секретар на МВР. Това

...
Петър Тодоров подава оставка като главен секретар на МВР. Това
Коментари Харесай

Извънредно! Петър Тодоров подаде оставка като главен секретар на МВР

Петър Тодоров подава оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това съобщи той на брифинг пред медиите.

Преди седмица министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изиска Тодоров да бъде освободен от поста основен секретар.

Президентът Радев отхвърли с претекстовете, че предлагането за премахване на Петър Тодоров от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи е напълно политическо и е продължение на пълномащабната чистка в тази институция.

" След 41 години работа на родината си, 34 години, от които в системата на Министерство на вътрешните работи, депозирам оставка от системата. Извървях професионалния път, с цел да стигна до най-високото. Поставен съм обаче в обстановка, в която повече не мога да върша това ", сподели Петър Тодоров.

" Настоящето политическо управление на Министерство на вътрешните работи няма волята да продължи битката за правда. За мен постът не е самоцел. Аз имам чест и достолепие – без тях няма по какъв начин да бъдеш същински чиновник на реда. Мотивите, с които лицето Калин Стоянов изиска оставката ми, нямат никакво съображение. Обвиненията бяха грозни, а опитът да се употребява гибелта на сътрудниците - неподобаващ ", сподели още той.

" Не одобрявам да бъда хулен от конюнктурни политици. Мотивите да се желае моето премахване нямат никакво отношение към работата ми, а са в записа на едно партийно заседание, което реши тяхно Министерство на вътрешните работи да провежда изборите. Професионалната оценка за свършеното от мен и сътрудниците ми, са Докладите за активността на Министерство на вътрешните работи през 2022 година и през първото полугодие на 2023 година ", безапелационен бе Петър Тодоров.

" Категорично не искам да ставам част от опита за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи. Поголовната промяна на регионални шефове, посочили изключителни резултати в битката с пазаруването на гласове, демонстрира тъкмо това. Откакто станах основен секретар, Министерство на вътрешните работи показва цялостната си решителност за битка с това порочно събитие. Не желая да виждам по какъв начин се разгражда нещо реализирано. При встъпването си в служба Калин Стоянов съобщи на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, че е един от нас. Всеки ден от този момент потвърждава, че това не е правилно. Ако министърът в действителност беше останал правилен на Министерство на вътрешните работи, нямаше да нанася вреди върху системата под политически напън ", добави още той.

На всички сътрудници с униформи желая да кажа – нито крачка обратно, ние сме призвани да работим за жителите. Винаги ще имате другар в мое лице, добави Тодоров.

Накрая той благодари за доверието на президента и за поддръжката, която има и сега.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР