Петър Низамов-Перата е оправдан и на втора инстанция по обвинението

...
Петър Низамов-Перата е оправдан и на втора инстанция по обвинението
Коментари Харесай

Окончателно оправдаха Петър Низамов-Перата за ареста на мигранти със "свински опашки"



Петър Низамов-Перата е оневинен и на втора инстанция по обвиняването за гражданския арест на мигранти в Странджа. Решението е на тричленен състав на Бургаския областен съд (БОС) с ръководител Събчо Събев, оповестява "Флагман ".

В претекстовете на съда се показва, че в следствието имало куп пропуски. Първите основни са при разпознаването. На мигрантите били предоставени разнообразни фотоси, по които те е трябвало да посочат кой ги е завързал със свински опашки. Това било неприемливо, тъй като Низамов към оня миг е арестуван и трябвало да се обезпечи наличието му, с цел да бъде разпознат онлайн.

Съдът не приема за доказателство и видеото, защото при опит да се извърши лицево различаване на субектите фрагментите се замазвали, получавал се дигитален звук и не можело да се откри кой закопчава иракчаните. Свидетелските показания не сочели към доказателства, че точно Низамов е направил задържането, написа в претекстовете си съдът.

По второто обвиняване – за откритата марихуана в апартамент, населяван от Низамов и фамилията му, арбитър Събчо Събев намира други пороци. За претърсването били извикани поемни лица, само че те не станали очевидци на намирането на марихуаната. Другите движимости, открити в жилището му – газов револвер, мачете и 13 патрона не са употребявани при твърдяното от прокуратурата закононарушение, добавя съдът и оправдава дефинитивно Низамов.

Решението на тричленката на БОС не предстои на обжалване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР