Петър Христов e управител на фирма EUROCLEAR, която се занимава

...
Петър Христов e управител на фирма EUROCLEAR, която се занимава
Коментари Харесай

Три ползи от професионалното управление на сграда

Петър Христов e шеф на компания EUROCLEAR, която се занимава с сложно обслужване и професионално разчистване на корпоративни и индустриални здания и обекти.

- Г-н Христов, към този момент 20 година дава услуги в областта на почистването и поддръжката на сградния фонд. Разкажете повече за компанията, която управлявате.

- В началото, когато стартирахме активността си, предлагахме услуги единствено в региона на професионалното разчистване. Тогава търсенето беше огромно поради бурния напредък на вложения в недвижими активи и идването на доста непознати вложители, които изграждаха индустриалните си бази главно в индустриалните зони към Пловдив. Фирмите за професионално разчистване бяхме малко, конкуренцията бе слаба и това ни даде опция да преминем през първите три най-трудни години за всеки прохождащ бизнес. Времето, в което правиш неточности и трупаш опит. Времето, когато поставяш основите за израстване на компанията. Сега е доста по-трудно - компаниите на пазара са доста, конкуренцията е огромна, малко от нововъзникналите компании оцеляват след третата година.

И по този начин с времето изградихме ефикасна конструкция за ръководство на процесите и започнахме да прибавяме и други услуги като поддръжка на зелени площи, техническа поддръжка на системи, охранителна активност. Или по-общо казано, интегрирани.

- Фасилити мениджмънтът е към момента едва прочут като разбиране в България. Какво в действителност съставлява той?

- Той обгръща огромен диапазон от услуги и за него може да се приказва доста. Най-кратко казано, това е дейно ръководство на процесите по поддръжка на сградния фонд, което да увеличи и усъвършенства качеството на средата в тях. Фасилити мениджмънтът е главният дирек за дейно ръководство на собствеността. Ползи от него имат както притежателите на постройката, по този начин и ползвателите, без значение дали са чиновници, клиенти, или гости.

Всеки притежател, вложил голяма сума в недвижима благосъстоятелност, желае да удължи виталния цикъл на актива, да увеличи цената му, да понижи общите разноски и да усили възвръщаемостта си. От друга страна, потребителите желаят да имат спокойна и уютна среда, която оказва положително въздействие на психическото и здравословно им положение. Това се реализира посредством фасилити мениджмънта.

Ние работим главно в корпоративния бранш, където постройката е актив, подпомагащ главната бизнес активност на ползвателя. Поддръжката й води до доста съпътстващи процеси, които не са съществена цел за компанията. Необходимостта да се провеждат и управляват те пречи за фокусиране върху основната активност на компаниите. Това е причина множеството компании да трансферират тези действия и да търсят контакт с нас.

- Отрази ли се пандемията от Коронавирус 19 на Вашия бизнес?

- беше едва наранена от пандемията, тъй като сме главният инструмент за противопоставяне на нашите клиенти в битката с Коронавирус. Нашата задача беше да предотвратим възникването на огнище от инфекцията, което води до редица отрицателни стопански последствия като затваряне на обекта, прекъсване на работния развой и така нататък Като превантивна мярка против тези последствия ние изградихме и внедрихме повсеместен метод за поддържане на здравословна и безвредна среда. Това включва постоянно разчистване и стерилизация на повърхности, обезпечаване на консумативи и препарати за персонална хигиена и създаване на привички за постоянното им потребление. Това завишаване на разноските се отрази отрицателно в балансите на нашите клиенти, само че всеки опит да се спести от този развой ще докара до по-тежки финансови загуби, в сравнение с разноските, направени за него.

Положителното от пандемията е, че накара фирмите да трансформират метода, по който се грижат за средата, в която си спомагат техните чиновници и клиенти. Въведоха се строги хигиенични протоколи, което сътвори по-чиста и приятна атмосфера, в която да работим, поддържаме връзка и пазарим. В последна сметка това ще докара до повишение на качеството ни на живот.

- Защо клиентите избират Вас?

- В момента обстановката на пазара е такава, че по-големите компании сме с равни благоприятни условия от позиция на човешки запас, механически запас, материална обезпеченост. Много е дребен диапазонът, в който може да се открие конкурентно преимущество и съгласно мен то би трябвало да се търси в ръководството на процеса и взаимоотношението с клиента. Ние се фокусираме в тези два аспекта и се опитваме да ги изградим като главното ни конкурентно преимущество.

Когато стартираме да работим дружно, клиентът вижда, че е по-лесно, когато сме до него и това ни прави дълготраен и мечтан сътрудник. Идеята на самото партньорство е да улесним, да бъдем от изгода, да прибавим стойност. Ние предлагаме по-ефективен метод да се резервира средата здрава, чиста, устойчива и сполучлива.

Euroclear е сътрудник за услуги, който построява стойност посредством отдаденост, опит и нововъведения!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР