Петър Христов е човекът, от когото тръгна делото "Наглите". Именно

...
Петър Христов е човекът, от когото тръгна делото "Наглите". Именно
Коментари Харесай

Петър Христов - от Наглите до спорта

Петър Христов е индивидът, от който потегли делото "Наглите ". Именно той е свързал чиновниците на Министерство на вътрешните работи с представител на незаконния свят, подготвен за първи път да опише за групата за отвличания. Преди година пред „ Фрог нюз “ Петър Христов показа, че в България няма по какъв начин да правиш бизнес без благословията на корпулентния предприемач и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Твърди се, че той печели най-вече публични поръчки във Велико Търново, където и живее. Сочи се за непосредствен до зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов е ексшефа на ГДБОП Станимир Флоров.

Финансово е помагал на Мануела Горсова, която беше прегазена от олимпийския първенец по фигурно пързаляне Максим Ставийски.

Покрай правосъдната сага към някогашния началник на антимафиотите от Велико Търново Орлин Тодоров се разбра, че от Министерство на вътрешните работи към Петър Христов е имало сериозен теч на сензитивна информация и по-конкретно на данни по настоящи досъдебни производства. От СРС-та излиза наяве, че полицейските шефове са го наричали „ шефе”. Най-скандалното докладване е било за ареста на лекарите от Горна Оряховица по случая от края на 2010 година, станал прочут в общественото пространство като „ бебето от фризера”.

Твърди се, че Петър Христов и сега имал доста свои хора в полицията, които изпълнявали негови стремежи, свързани с това да "се удари " този или оня. Притежаваше "Захарни фабрики " в Горна Оряховица. Носител е на две награди като финансов покровител в региона.

За Христов настояват, че е измежду главните спонсори на партията в старопрестолния град. Петър Христов беше измежду очевидците по делото за шестте "не "-та против Цветан Цветанов като изключително непосредствен до някогашния началник на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

Това напомня уеб сайтът „ КлубZ”.

Става въпрос за делото против Тодоров през 2009 година, за което са били направени шест претенции за използване на специфични разследващи средства (СРС). Въпреки че шефът на окръжния съд във Велико Търново издал позволения за потреблението им, Цветанов - тогава министър на вътрешните работи и длъжен по закон да издаде предписание за включване, сложил шест пъти резолюции "НЕ!!! " върху документите. Цветанов бе оневинен по това дело.

Според прокуратурата Тодоров се обръщал към него с „ шефе”, съобщавал му секретна информация по знакови каузи – „ Килърите”, „ Фалшификаторите”, гибелта на бебе в болница в Горна Оряховица.

Твърди се, че Христов има акции във футболен клуб „ Етър”. Той беше президент на „ Локомотив – Горна Оряховица” в средата на 90-те години.

В медийни изявления се твърди също, че преди време е бил непосредствен и до силовата формация СИК, припомня бТВ.

Петър Христов е бил претендент за ръководител на Камарата на строителите през 2010 година. Това отбелязва уеб сайтът Offnews.bg. Той обаче не съумява да завоюва конкуренцията с инж. Светослав Глосов, който печели 165 от гласовете на делегатите на Общото заседание на камарата, което е извършено на 21 юни 2010 година. Христов тогава събира едвам 33 гласа, макар че зад кандидатурата му се сплотяват Държавното дружество "Строителство и възобновяване ", "Балканстрой " АД, Холдинг пътища АД, Мостстрой АД, АБ Хасково, Hochtief Construction AG – клон София, Диана Комерс 1 ЕООД - Ямбол, Промишлена енергетика АД, Път Перфект АД, Планекс ООД, АТ Инженеринг 2000 ООД и Галчев Инжeнеринг Груm

Голям и буен почитател на футболния клуб "Левски ", той е държал цялостен скай бокс на "Герена " за 12 души с 30 000 лв. годишен наем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР