Петър Димков (1886 ~ 1981) ♥ Пейте! Обяснение: Песента е

...
Петър Димков (1886 ~ 1981) ♥ Пейте! Обяснение: Песента е
Коментари Харесай

Никога и на никого не се подигравайте! ♥ Петър ДИМКОВ

Петър Димков (1886 ~ 1981)

♥ Пейте!

Обяснение:

Песента е като усмивката - надълбоко същинска, тя показва индивида в най-хубавото, на което е кадърен. Подобно на усмивката, тя се провокира (импулсира) нормално от някакъв мотив, само че и сама възбужда възвишени, креативен усеща.

Съвет:
Пейте! Животът дава задоволително мотиви за това, не ги пропускайте. Не оставяйте транзисторите да пеят вместо вас. Свикнете да си тананикате безшумно на себе си някоя мелодия, която ви е харесала, тя не е единствено добър сателит, само че и незаместим асистент. А най-добре е да изпълнявате песента с думите, които дават отговор на мелодията.

Напомняне:
Песента е здраве, дълъг живот, величие!

♥ Мечтайте!

Обяснение:
Мечтата е висшо човешко завладяване. Тя е този фиктивен облик на нещата, който ни оказва помощ да ги реализираме, да извървим във въображението си пътя до тях, след което по-лесно ще създадем това и в реалност. Способен да мечтае е само индивидът. Неговата фантазия - това е мисълта му, ориентирана към избрана цел. Тя се завръща оттова въодушевена и поддържа индивида в придвижването му напред. Мечтата мъчно се реализира на един мирис. Тя ви прави положителни, състрадателни, благонравни, себежертвени, тъй като усилва вярата в постижимостта на съвършеното, човечното.

Съвет:
Мечтайте! Представяйте си това, към което се стремите. За да има темперамент на фантазия, то би трябвало да бъде положително и възвишено. Изживявайте авансово щастието с фантазиите си.

Напомняне:
Важна е тази фантазия, която укрепва вярата на индивида в самия себе си. Мечтата е изкуство на самоотвержената персона.

♥ Не се подигравайте на никого!

Обяснение:
Факт е, че във фолклора на нито един народ не е увековечена, под каквато и да било форма, подигравката. Тя показва претенциозното предимство на този, който се подиграва, над различен, комуто се подиграва. В морално-етичен проект това е нечовечност, която опонира на всички закони, ръководещи човешките взаимоотношения. Подигравката е опит да се убие моралното достолепие на индивида. Поради всичко това тя е нездравословна.

Съвет:
Никога и на никого не се подигравайте! Самият акт на подигравката е позорен и човеконенавистен. Той отблъсква хората от вас. Това постоянно води до усамотяване. А за индивида нищо не може да бъде по-опасно от самотата.

Напомняне:
Народът умно и неопровержимо е решил, че оня, който се подиграва, самичък се излага на риска да бъде реализиран от това, което подлага на подбив. Тук като че ли се намесва мисълта в една условна антитеза, която е бумерангът на подигравката. Подиграващият рискува себе си в подигравката.

♥ Не бъдете прибързани!

Обяснение:
Човекът е създание, което страда от прибързаността! По своята същина тя е противоположна на леността. Но и двете водят до рисково комплициране в ритъма на живот. Прибързаният е персона, която усилва оптимално виталния си тонус, не живее обикновено в сходство с условията на битието си и по този начин редуцира живота си.

Съвет:
Пазете се от припряност! Направете по този начин, че да спечелва естественият темп на живота. Да се справяш с прибързаността, значи да си осигуриш живот и здраве, защото те са директно застрашени от непривичното ускорение на процесите, които ги показват. Живейте отмерено, умерено, а не с напрежение и преждевременно!

От: „ Рецептите на Петър Димков: 100 години за всеки “, Николай Антонов, изд. Гея-Либрис
Снимка: Петър Димков (1886-1981), lilidimkova.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР